ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!
Receptai

Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!
Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!

Jeigu norite greitai paruošti gardžią ir sultingą žuvies patiekalą, ši keptos lašišos receptūra puikiai tiks. Su sviesto, citrinos ir žolelių padažu, lašiša įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Tai puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais.

Lašiša su aromatingu padažu: receptas

Reikalingi ingredientai

  • 4 gabalėliai lašišos filė
  • 100 g sviesto
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 citrina
  • Petražolės pagal skonį
  • 1 skiltelė česnako
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Šie ingredientai ne tik suteikia patiekalui išskirtinį skonį, bet ir padeda išlaikyti žuvies sultingumą bei aromatą. Lašiša yra ne tik gardi, bet ir labai naudinga – turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Padažo paruošimas

Taip pat skaitykite

Paprastas vištienos ir porų pyragas
Paprastas vištienos ir porų pyragas
2025-11-13
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
2025-11-20
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
2025-08-14
Skaniausios vištienos šlaunelės
Skaniausios vištienos šlaunelės: išbandykite šį marinatą!
2025-09-14

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įberkite druskos bei maltų pipirų pagal skonį. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite kelias minutes, kol išskirs aromatą. Tada suberkite smulkintas petražoles ir išspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite, kad sviesto padažas tolygiai pasiskirstytų.

Šis padažas ne tik suteikia žuviai skonio, bet ir padeda išlaikyti jos sultingumą kepimo metu. Citrinos rūgštis švelniai subalansuoja sviesto sodrumą, o česnakas suteikia subtilų aromatą.

Lašišos kepimas

Nuplaukite lašišos filė ir sudėkite į kepimo skardą. Supilkite paruoštą padažą ant žuvies gabalėlių, užtikrindami, kad kiekvienas gabalėlis būtų gerai padengtas. Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 10–13 minučių.

Svarbu stebėti kepimo laiką – per ilgai kepdama lašiša gali išsausėti. Po kepimo palikite patiekalą kelias minutes pastovėti, kad skoniai susimaišytų. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, ryžiais ar bulvių koše.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:citrinalašišaSviesto padažas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties.
Sveikata ir grožis

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties

Vitamino D žala, apie kurią niekas nekalba: kodėl šis „nekaltas“ papildas gali pakenkti jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Vitamino D žala, apie kurią niekas nekalba: kodėl šis „nekaltas“ papildas gali pakenkti jūsų sveikatai

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai
Sveikata ir grožis

Kas yra oksidacinis stresas ir kaip jį sumažinti: 5 būdai stipresnei psichikos ir fizinei sveikatai

Kiek laiko reikia, kad kreatinas pradėtų veikti: ką reikia žinoti norint matyti rezultatus
Sveikata ir grožis

Kiek laiko reikia, kad kreatinas pradėtų veikti: ką reikia žinoti norint matyti rezultatus

Rankšluosčiai, jų priežiūra ir skalbimas
Gyvenimas

Kodėl rankšluosčius geriausia skalbti atskirai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?