ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Lazanija su kitokiu padažu: aromatingai vakarienei
Makaronų patiekalai

Lazanija su kitokiu padažu: aromatingai vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Lazanija su padažu
Lazanija su padažu

Ši lazanija yra tradicinis Dominikos Respublikos patiekalas, kuris šeimose dažnai ruošiamas ypatingomis progomis, pavyzdžiui, Naujųjų metų išvakarėse.

Lazanija su jautiena – receptas

Ši lazanija, aprašyta Elizabeth Acevedo straipsnyje žurnale „Bon Appétit”, išsiskiria savo unikaliu skoniu, kurį suteikia aromatingas sofrito padažas.

Lazanija receptas

Sudedamosios dalys:

  • ½ raudonosios paprikos, stambiai supjaustytos
  • 1 mažas svogūnas, stambiai supjaustytas
  • 1 slyvinis pomidoras, stambiai supjaustytas
  • 4 kalendros šakelės
  • 2 petražolių šakelės
  • 5 didelės juodosios alyvuogės, be kauliukų
  • 5 česnako skiltelės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai itališkų prieskonių
  • 1 arbatinis šaukštelis nusausintų ir nuplautų kaparėlių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • ¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas košerinės druskos
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 900 g maltos jautienos (10% riebalų)
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 2 lauro lapai
  • 680 g marinara padažo
  • Košerinė druska
  • 3 česnako skiltelės, sutrintos
  • ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių
  • 225 g džiovintų lazanijos lakštų
  • Alyvuogių aliejus (kepimo indo sutepimui)
  • 450 g rikotos sūrio
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 340 g mažai drėgmės turinčio mocarelos sūrio, stambiai tarkuoto (apie 3 puodelius)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Mėsos padažui:

  1. Blenderiu sutrinkite raudonąją papriką, svogūną, pomidorą, kalendrą, petražoles, alyvuoges, česnaką, itališkus prieskonius, kaparėlius, kmynus, juoduosius pipirus ir druską iki vientisos masės – sofrito.
  2. Dideliame puode ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite aliejų. Įdėkite maltą jautieną, pomidorų pastą, lauro lapus ir paruoštą sofrito. Kepkite, maišydami ir smulkindami mėsą, kol skystis išgaruos ir mėsa pradės ruduoti, apie 20–25 minutes.
  3. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite marinara padažą. Jei reikia, pagardinkite druska. Pastaba: padažą galima paruošti prieš 3 dienas. Atvėsinkite, uždenkite ir laikykite šaldytuve.

Sluoksniavimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C, padėdami groteles viršutiniame trečdalyje. Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį; pridėkite sutrintą česnaką ir itališkus prieskonius.
  2. Įdėkite lazanijos lakštus ir virkite, dažnai maišydami, kol jie bus labai al dente, apie 4 minutes. Nusausinkite ir išdėliokite lakštus sluoksniais, atskirdami pergamentiniu popieriumi; išmeskite česnaką.
  3. Lengvai sutepkite 33×23 cm kepimo indą alyvuogių aliejumi. Paskleiskite didelį samtį padažo indo dugne. Uždenkite vienu sluoksniu lazanijos lakštų.
  4. Ant lakštų paskleiskite 1 puodelį padažo. Pagardinkite rikotą druska ir pipirais; tolygiai paskirstykite pusę rikotos ant padažo. Pabarstykite trečdaliu mocarelos. Pakartokite sluoksniavimą. Pabaikite likusiu padažu ir mocarela.
  5. Uždenkite lengvai aliejumi pateptu folijos lakštu; padėkite ant kepimo skardos, kad sugautų lašus.
  6. Kepkite lazaniją, kol kraštai burbuliuos, apie 40–45 minutes. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C. Nuimkite foliją ir kepkite toliau, kol viršus taps auksinės spalvos, dar 15–18 minučių.
  7. Prieš patiekiant leiskite pastovėti 15 minučių. Pastaba: lazaniją galima iškepti prieš 3 dienas. Atvėsinkite, uždenkite ir laikykite šaldytuve. Pašildykite 120°C orkaitėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bonappetit.com/

ŽYMOS:jautienalazanija

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos čli troškinys
Receptai

Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas

2025-06-19
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Naudinga

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti

2025-07-10
Jogurtinis pyragas
Desertai

Jogurtinis pyragas – paprastai ir greitai paruošiamas

2025-06-29
Šakšuka pusryčiams: patarimai
Receptai

Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti

2025-06-16

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?