ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Receptai

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu – tai šilumos ir skonio kupinas patiekalas, kuriame dera daržovės, švelnūs raudonieji lęšiai, prieskoniai ir gardus kumpis.

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu: receptas

Tobulai tinkanti vėsiems vakarams, ši sriuba ne tik pasotina, bet ir džiugina sodriu, subalansuotu skoniu.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. augalinio aliejaus
  • 80 g rūkyto kumpio
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 4 saliero stiebai
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. čiobrelių lapelių
  • 1 lauro lapas
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 250 g raudonųjų lęšių
  • 250 g kininių kopūstų arba garbanotųjų kopūstų
  • didelė sauja šviežių petražolių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų puode ant stiprios kaitros. Sudėti gabaliukais pjaustytą kumpį ir kepinti maišant, apie 2-3 min, kol kumpis šiek tiek apskrus. Išimti kumpį iš puodo kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
2. Į tą patį puodą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir pjaustytas morkas, kepinti apie 5 min, kol svogūnas suminkštės. Tada sudėti smulkintą salierą ir traiškytą česnaką, kepinti dar 3-4 min, kartais pamaišant.
3. Sudėti čiobrelius, lauro lapą, supilti sultinį ir pomidorus, išmaišyti ir užvirinti ant silpnos kaitros. Suberti lęšius ir virti 20-25 min, kol jie suminkštės. Išimti lauro lapą ir dalį sriubos sutrinti trintuvu arba maisto smulkintuvu – tekstūra turi likti gana stambi.
4. Vėl užvirinti sriubą, sudėti kopūstą ir virti dar 3-4 min, kol suminkštės. Tuo metu atskirai mažoje keptuvėje pašildyti kumpį.
5. Įmaišyti pusę smulkintų petražolių į sriubą ir išpilstyti ją į pašildytus dubenėlius. Patiekti iškart, užbėrus kumpios ir likusių petražolių.

Taip pat skaitykite

Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-24
Toskanietiška lašiša
Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas
2025-07-03
Traški vištiena kepta orkaitėje
Traški vištiena kepta orkaitėje
2025-06-25
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino
2025-08-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:LešiaiLešių sriubasriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?
Gyvenimas

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?

Ar Šiaurės Korėjos „dovana” Rusijai pasiteisins?
Lietuva ir pasaulis

Kas remia ginklais, o kas žmonėmis. Ar Šiaurės Korėjos „dovana” Rusijai pasiteisins?

Kenkėjų kontrolės gudrybės, kurios neveikia.
Gyvenimas

Pasak profesionalų, šios 5 populiarios kenkėjų kontrolės gudrybės iš tikrųjų neveikia

Vitaminai ir mineralai gali būti nederantys tarpusavyje
Sveikata ir grožis

Pasak ekspertų, šių vitaminų geriau nevartoti kartu

Ar verta skalbti drabužius išvirkščius? Ekspertų patarimai
Gyvenimas

Ar verta skalbti drabužius išvirkščius? Ekspertų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?