ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Receptai

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu – tai šilumos ir skonio kupinas patiekalas, kuriame dera daržovės, švelnūs raudonieji lęšiai, prieskoniai ir gardus kumpis.

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu: receptas

Tobulai tinkanti vėsiems vakarams, ši sriuba ne tik pasotina, bet ir džiugina sodriu, subalansuotu skoniu.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. augalinio aliejaus
  • 80 g rūkyto kumpio
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 4 saliero stiebai
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. čiobrelių lapelių
  • 1 lauro lapas
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 250 g raudonųjų lęšių
  • 250 g kininių kopūstų arba garbanotųjų kopūstų
  • didelė sauja šviežių petražolių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų puode ant stiprios kaitros. Sudėti gabaliukais pjaustytą kumpį ir kepinti maišant, apie 2-3 min, kol kumpis šiek tiek apskrus. Išimti kumpį iš puodo kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
2. Į tą patį puodą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir pjaustytas morkas, kepinti apie 5 min, kol svogūnas suminkštės. Tada sudėti smulkintą salierą ir traiškytą česnaką, kepinti dar 3-4 min, kartais pamaišant.
3. Sudėti čiobrelius, lauro lapą, supilti sultinį ir pomidorus, išmaišyti ir užvirinti ant silpnos kaitros. Suberti lęšius ir virti 20-25 min, kol jie suminkštės. Išimti lauro lapą ir dalį sriubos sutrinti trintuvu arba maisto smulkintuvu – tekstūra turi likti gana stambi.
4. Vėl užvirinti sriubą, sudėti kopūstą ir virti dar 3-4 min, kol suminkštės. Tuo metu atskirai mažoje keptuvėje pašildyti kumpį.
5. Įmaišyti pusę smulkintų petražolių į sriubą ir išpilstyti ją į pašildytus dubenėlius. Patiekti iškart, užbėrus kumpios ir likusių petražolių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:LešiaiLešių sriubasriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Naudinga

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?

2025-06-05
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu

2025-06-05

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei

2025-06-04
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?