Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu – tai šilumos ir skonio kupinas patiekalas, kuriame dera daržovės, švelnūs raudonieji lęšiai, prieskoniai ir gardus kumpis.
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu: receptas
Tobulai tinkanti vėsiems vakarams, ši sriuba ne tik pasotina, bet ir džiugina sodriu, subalansuotu skoniu.
Ingredientai:
- 1 arb. š. augalinio aliejaus
- 80 g rūkyto kumpio
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 4 saliero stiebai
- 4 skiltelės česnako
- 2 valg. š. čiobrelių lapelių
- 1 lauro lapas
- 1,5 l vištienos sultinio
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 250 g raudonųjų lęšių
- 250 g kininių kopūstų arba garbanotųjų kopūstų
- didelė sauja šviežių petražolių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų puode ant stiprios kaitros. Sudėti gabaliukais pjaustytą kumpį ir kepinti maišant, apie 2-3 min, kol kumpis šiek tiek apskrus. Išimti kumpį iš puodo kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
2. Į tą patį puodą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir pjaustytas morkas, kepinti apie 5 min, kol svogūnas suminkštės. Tada sudėti smulkintą salierą ir traiškytą česnaką, kepinti dar 3-4 min, kartais pamaišant.
3. Sudėti čiobrelius, lauro lapą, supilti sultinį ir pomidorus, išmaišyti ir užvirinti ant silpnos kaitros. Suberti lęšius ir virti 20-25 min, kol jie suminkštės. Išimti lauro lapą ir dalį sriubos sutrinti trintuvu arba maisto smulkintuvu – tekstūra turi likti gana stambi.
4. Vėl užvirinti sriubą, sudėti kopūstą ir virti dar 3-4 min, kol suminkštės. Tuo metu atskirai mažoje keptuvėje pašildyti kumpį.
5. Įmaišyti pusę smulkintų petražolių į sriubą ir išpilstyti ją į pašildytus dubenėlius. Patiekti iškart, užbėrus kumpios ir likusių petražolių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.