Lietiniai blynai su apelsininiu padažu – tai klasikinis prancūziškas desertas, žinomas kaip Crêpes Suzette. Lengvi, ploni blyneliai, gardinami sviestiniu apelsinų ir citrinų padažu su trupučiu brendžio.
Lietiniai blynai su apelsininiu padažu: receptas
Puikiai tinka ypatingoms progoms ar išskirtiniam savaitgalio desertui.
Ingredientai:
Blynams:
- 110 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 200 ml pieno, sumaišyto su 75 ml vandens
- 50 g sviesto
- 1 apelsinas (žievelė)
- 1 valg. š. cukraus
Padažui: - 150 ml apelsinų sulčių (iš 3-4 apelsinų)
- 1 apelsinas (žievelė)
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- 1 valg. š.cukraus
- 3 valg. š. brendžio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Persijoti miltus ir druską į didelį dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinius. Pradėti juos plakti – galima naudoti bet kokį plaktuvą ar net šakutę – po truputį įmaišyti miltus nuo dubens kraštų.
2. Tada po truputį pilti pieno ir vandens mišinį, vis plakant. Kai bus supiltas visas skystis, mentele nubraukti miltų likučius nuo dubens kraštų ir dar kartą gerai išplakti, kol tešla taps vientisa. Ištirpinti 50 g sviesto keptuvėje. Du šaukštus sviesto supilti į tešlą ir išmaišyti, o likusį supilti į atskirą indą – juo patepti keptuvę prieš kepant kiekvieną blyną. Įmaišyti apelsino žievelę ir cukrų.
3. Keptuvę gerai įkaitinti, tada sumažinti kaitrą iki vidutinės ir iškepti bandomąjį blyną – taip patikrinti ar naudojamas tinkamas tešlos kiekis. Šie ploni blyneliai turi būti plonesni nei įprasti blynai, todėl 18 cm skersmens keptuvei naudoti maždaug pusę šaukšto tešlos. Patogiausia pilti tešlą šaukštu ar samteliu, kad iškart pasklistų po keptuvę.
4. Vos tik tešla paliečia karštą paviršių, pakreipti keptuvę į šonus, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepti reikės apie pusę minutės – kai kraštai įgauna auksinį atspalvį, metas apversti. Antrai pusei užteks kelių sekundžių. Iškepus perkelti į lėkštę. Net jei blynas atrodo šiek tiek nelygus, nesvarbu – vėliau jis bus sulankstytas. Turėtų išeiti 15-16 blynelių.
Kepamus lietinius laikyti šiltai.
5. Padažui sumaišyti visus ingredientus, išskyrus sviestą. Tuo pat metu pašildyti lėkštes, ant kurių bus patiekiami blyneliai. Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti padažą ir labai švelniai pašildyti.
6. Įdėti pirmą blyną į keptuvę, leisti jam įkaisti, tada sulankstyti per pusę ir dar kartą perlenkti, kad susidarytų trikampis. Pastumti į keptuvės kraštą, kad padažas subėgtų į vidurį, ir įdėti kitą blyną. Kartoti kol visi blyneliai bus pašildyti, sulankstyti ir prisigėrę padažo.
7. Patiekti ant šiltų lėkščių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.