Lipnūs azijietiški šonkauliukai – sodraus skonio azijietiški šonkauliukai, pasižymintys saldžiarūgščiu ir švelniai aštroku skoniu.

Lipnūs azijietiški šonkauliukai: receptas
Puikiai subalansuotas skonis ir karamelizuotas paviršius suteikia patiekalui išraiškingumo.
Ingredientai:
Marinatui:
- 5 cm šviežio imbiero šaknies
- 4 skiltelės česnako
- 4 valg. š. hoisin padažo
- ¼ arb. š. čili miltelių
- 1 valg. š. šviesaus sojų padažo
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- 1/8 arb. š. maltų baltųjų pipirų
- ¼ arb. š. druskos
- 1 arb. š. austrių padažo
- 1 valg. š. ryžių vyno
- 1 valg. š. sezamų aliejaus
Šonkauliukams:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 3 svogūnų laiškų
- 1 raudonasis čili pipiras (nebūtina)
- 2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Norint paruošti marinatą, į dubenį sudėti tarkuotą imbierą ir česnakų skilteles. Supilti sojų padažą, suberti cukrų, pipirus ir druską. Supilti austrių padažą, ryžių vyną ir sezamų aliejų. Viską labai gerai išmaišyti.
2. Gabalais supjaustyti šonkaulius ir sudėti į didelį indą. Supilti pusę marinato, gerai ištepti ir palikti marinuotis bent 1 valandai, o geriausia – per naktį šaldytuve.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros ir iškloti kepimo skardą aliuminio folija.
4. Prieš dedant šonkauliukus į skardą, aptepti juos aliejumi ir išdėlioti vienu sluoksniu. Kepti 45 min.
5. Sumažinti kaitrą iki 170°C temperatūros. Apversti šonkauliukus, aptepti likusiu marinatu ir kepti dar 30 min.
6. Išimti šonkauliukus iš skardos ir palikti pailsėti 10 min ant didelės lėkštės.
7. Papuošti smulkintais žalumynais, raudonuoju čili ir sezamų sėklomis (jeigu norisi). Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.