Makaronų apkepas su mėsos padažu – sotus ir turtingo skonio patiekalas, kuriame susipina gardus faršo aromatas, daržovių gaiva ir sūrių miksas.
Makaronų apkepas su mėsos padažu: receptas
Puikiai tinka šiltam šeimos pietų ar vakarienės stalui,
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 2 salierų stiebai
- 675 g jautienos faršo
- 2 česnako skiltelės
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 2 x 400 g pjaustytų pomidorų skardinės
- 350-500 ml jautienos sultinio
- 2 arb. š. Vorčesterio padažo
- 2 arb. š. serbentų džemo
- 1 valg. š. sviesto
- 250 g pievagrybių
- 1 valg. š. šviežių čiobrelių lapelių
- 225 g makaronų
- 50 g čederio sūrio
- 30 g Parmezano sūrio
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir salierus, kepti didelėje kaitroje apie 3 min, kol pradės minkštėti. Sudėti faršą ir kepti kol apskrus. Kepimo metu šaukštu pasmulkinti didesnius gabalėlius.
2. Įmaišyti trintą česnaką ir pomidorų pastą, maišyti kelias sekundes. Sudėti pomidorus, Vorčesterio padažą ir serbentų džemą. Įpilti sultinio (priklausomai nuo keptuvės pločio gali prireikti viso kiekio) ir pagardinti druska bei pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos kaitros 30-35 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Ištirpinti sviestą keptuvėje su dangčiu, sudėti pjaustytus pievagrybius ir kepti didelėje kaitroje minutę. Uždengti dangčiu ir kepti 2 min. Nuėmus dangtį kepti dar 2 min, kol skystis išgaruos. Į faršą įmaišyti pievagrybius ir čiobrelius.
5. Makaronus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje. Nukošti ir perlieti šaltu vandeniu. Įmaišyti makaronus į faršą.
6. Sudėti mišinį į didelį, seklų, orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą. Pabarstyti tarkuotais sūriais ir kepti 25-30 min, kol viršus taps auksinės spalvos ir burbuliuos kraštuose. Patiekti karštą.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.