ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marinuoti agurkų griežinėliai
Naudinga

Marinuoti agurkų griežinėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Marinuoti agurkų griežinėliai
Marinuoti agurkų griežinėliai

Marinuoti agurkų griežinėliai – skanūs, traškūs ir universalūs marinuoti agurkai, kurie suteikia kiekvienam valgiui gaivumo ir subtilaus saldumo.

Marinuoti agurkų griežinėliai: receptas

Puikiai dera prie įvairių patiekalų, suteikia šviežumo ir spalvos, o ilgiau laikomi – tampa dar aromatingesni.

Ingredientai:

  • 3 agurkai (apie 1 kg)
  • 1 didelis arba 2 maži svogūnai
  • 1 valg. š. smulkios jūros druskos
  • 300 ml obuolių sidro acto
  • 150 g cukraus
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 arb. š. krapų sėklų
  • 1 arb. š. saliero sėklų
  • 2 arb. š. geltonųjų garstyčių sėklų
  • žiupsnelis maltų čili dribsnių (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nupjauti agurkų galus – jų lupti nereikia, nebent žievė labai kieta. Supjaustyti agurkus griežinėliais. Sudėti į didelį dubenį kartu su supjaustytu svogūnu ir pabarstyti druska, viską išmaišyti. Uždengti kepimo popieriumi ir didesne lėkšte. Palikti vėsioje vietoje bent 2 valandoms, bet galima laikyti iki 24 valandų.
2. Agurkus suberti į sietelį ir nuplauti labai šaltu vandeniu. Gerai nusausinti, pamaišyti, kad pašalinti kuo daugiau vandens.
3. Likusius ingredientus sudėti į didelį puodą ir lėtai kaitinti, visą laiką maišant, kol ištirps cukrus. Sudėti agurkų ir svogūnų griežinėlius, užvirti ir virti 3-4 min, kol agurkai sušils ir taps šiek tiek permatomi. Nukelti nuo kaitros. Supilti į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus, skystis turi visiškai apsemti agurkus. Iškart sandariai uždaryti. Apversti stiklainius minutei, kad sterilizuotųsi dangteliai, tada vėl pastatyti tinkama puse ir palikti ataušti.
4. Šiuos marinuotus agurkus galima valgyti vos tik jie atvės. Arba laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje iki vienerių metų. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 4 savaites.

Taip pat skaitykite

Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
2025-07-11
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
2025-06-25
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Persikų padažas
Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
2025-08-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:agurkaiMarinuoti agurkaiMarinuoti agurkų griežinėliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lauro lapai: ne tik virtuvei, bet ir namams

Įsižeminimo technika panikos priepuoliams
Gyvenimas

Įsižeminimo technika panikos priepuoliams suvaldyti

Plaukų priežiūros klaidos, kurios sendina.
Sveikata ir grožis

Plaukų priežiūros klaidos, dėl kurių gailte save gerokai pasendinti

Pasigaminkite tikrą organizmo šluotą su šiais ingredientais
Sveikata ir grožis

Pasigaminkite tikrą organizmo šluotą su šiais ingredientais!

Viskas, ką reikia žinoti apie perimenopauzę ir menopauzę
Sveikata ir grožis

Viskas, ką reikia žinoti apie perimenopauzę ir menopauzę: simptomai, pokyčiai ir pagalba

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?