Marinuoti agurkų griežinėliai – skanūs, traškūs ir universalūs marinuoti agurkai, kurie suteikia kiekvienam valgiui gaivumo ir subtilaus saldumo.
Marinuoti agurkų griežinėliai: receptas
Puikiai dera prie įvairių patiekalų, suteikia šviežumo ir spalvos, o ilgiau laikomi – tampa dar aromatingesni.
Ingredientai:
- 3 agurkai (apie 1 kg)
- 1 didelis arba 2 maži svogūnai
- 1 valg. š. smulkios jūros druskos
- 300 ml obuolių sidro acto
- 150 g cukraus
- ½ arb. š. maltos ciberžolės
- 1 arb. š. krapų sėklų
- 1 arb. š. saliero sėklų
- 2 arb. š. geltonųjų garstyčių sėklų
- žiupsnelis maltų čili dribsnių (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nupjauti agurkų galus – jų lupti nereikia, nebent žievė labai kieta. Supjaustyti agurkus griežinėliais. Sudėti į didelį dubenį kartu su supjaustytu svogūnu ir pabarstyti druska, viską išmaišyti. Uždengti kepimo popieriumi ir didesne lėkšte. Palikti vėsioje vietoje bent 2 valandoms, bet galima laikyti iki 24 valandų.
2. Agurkus suberti į sietelį ir nuplauti labai šaltu vandeniu. Gerai nusausinti, pamaišyti, kad pašalinti kuo daugiau vandens.
3. Likusius ingredientus sudėti į didelį puodą ir lėtai kaitinti, visą laiką maišant, kol ištirps cukrus. Sudėti agurkų ir svogūnų griežinėlius, užvirti ir virti 3-4 min, kol agurkai sušils ir taps šiek tiek permatomi. Nukelti nuo kaitros. Supilti į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus, skystis turi visiškai apsemti agurkus. Iškart sandariai uždaryti. Apversti stiklainius minutei, kad sterilizuotųsi dangteliai, tada vėl pastatyti tinkama puse ir palikti ataušti.
4. Šiuos marinuotus agurkus galima valgyti vos tik jie atvės. Arba laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje iki vienerių metų. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 4 savaites.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.