ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
Desertai

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – šį keksą garsiajam atlikėjui kiekvienoms Kalėdoms ir kitoms ypatingoms progoms kepdavo moteris iš Misisipės. Kai sutiko pasidalinti receptu vietiniame laikraštyje, moteris privertė jos pavardę išlaikyti paslaptyje, kad Elvio Preslio fanai nesugalvotų vykti pas ją prašydami ir jiems iškepti šio deserto.

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas: receptas

Tai kepinys, kuris tikrai niekada nenuvils. Jo puri, minkšta tekstūra ir subtiliai saldus skonis puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek prie popietės arbatos.

Ingredientai:

  • 600 g cukraus
  • 225 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 7 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 390 g miltų
  • 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasirinktą kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
2. Į plakimo dubenį sudėti minkštą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakti, kol sviestas pabals.
3. Mušti kiaušinius po vieną, po kiekvieno labai gerai išplakant.
4. Į masę suberti pusę miltų kiekio ir įmaišyti.
5. Tuomet supilti pusę grietinėlės kiekio ir taip pat gerai įmaišyti.
6. Tuomet suberti likusius miltus, vėl išmaišyti.
7. Ir galiausiai supilti likusią grietinėlę bei ją įmaišyti.
8. Tuomet supilti vanilės ekstraktą ir tešlą dar kartą išmaišyti.
9. Paruoštą masę supilti į kepimo formą.
10. Tuomet formą dėti į šaltą orkaitę ir tik tuomet įjungti kaitinimą.
11. Nustatyti 175 C temperatūrą ir kepti 60-70 min.
12. Keksas iškepęs tuomet, kai įsmeigtas medinis pagaliukas būna švarus.
13. Iškepusį keksą palikti pastovėti formoje 5 min, tuomet perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.
14. Patiekiant galima aplieti glajumi iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.

Taip pat skaitykite

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
2025-06-23
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų: būtinai išsisaugokite šį receptą!
2025-09-18
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
2025-10-07

Recepto šaltinis: food.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertų receptaikeksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Eilinė Putino taktika: siekia sukiršinti lenkus su ukrainiečiais
Lietuva ir pasaulis

Eilinė Putino taktika: siekia sukiršinti lenkus su ukrainiečiais

Šokiruojantis atvejis Čekijoje: 12-metė pagimdė kūdikį, nė vienas suaugęs nepastebėjo jos nėštumo
Lietuva ir pasaulis

Šokiruojantis atvejis Čekijoje: 12-metė pagimdė kūdikį, nė vienas suaugęs nepastebėjo jos nėštumo

Užuolaidų valymas, skalbimas ir priežiūra be skalbimo
Gyvenimas

Su šiuo valymo būdu jums nebereikės nukabinti užuolaidų

Žolinių galia: kuo ypatinga ir ką ji žada kiekvienam zodiako ženklui. Nuotraukos šaltinis: tv3.lt
Horoskopai

Žolinių galia: kuo ši diena ypatinga ir ką ji žada kiekvienam zodiako ženklui

Alergija saulei – kaip atpažinti ir apsisaugoti?
Sveikata ir grožis

Kai vasaros saulė veikia ne taip kaip norėtųsi: alergija saulei – kaip atpažinti ir apsisaugoti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?