ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
Desertai

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – šį keksą garsiajam atlikėjui kiekvienoms Kalėdoms ir kitoms ypatingoms progoms kepdavo moteris iš Misisipės. Kai sutiko pasidalinti receptu vietiniame laikraštyje, moteris privertė jos pavardę išlaikyti paslaptyje, kad Elvio Preslio fanai nesugalvotų vykti pas ją prašydami ir jiems iškepti šio deserto.

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas: receptas

Tai kepinys, kuris tikrai niekada nenuvils. Jo puri, minkšta tekstūra ir subtiliai saldus skonis puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek prie popietės arbatos.

Ingredientai:

  • 600 g cukraus
  • 225 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 7 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 390 g miltų
  • 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasirinktą kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
2. Į plakimo dubenį sudėti minkštą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakti, kol sviestas pabals.
3. Mušti kiaušinius po vieną, po kiekvieno labai gerai išplakant.
4. Į masę suberti pusę miltų kiekio ir įmaišyti.
5. Tuomet supilti pusę grietinėlės kiekio ir taip pat gerai įmaišyti.
6. Tuomet suberti likusius miltus, vėl išmaišyti.
7. Ir galiausiai supilti likusią grietinėlę bei ją įmaišyti.
8. Tuomet supilti vanilės ekstraktą ir tešlą dar kartą išmaišyti.
9. Paruoštą masę supilti į kepimo formą.
10. Tuomet formą dėti į šaltą orkaitę ir tik tuomet įjungti kaitinimą.
11. Nustatyti 175 C temperatūrą ir kepti 60-70 min.
12. Keksas iškepęs tuomet, kai įsmeigtas medinis pagaliukas būna švarus.
13. Iškepusį keksą palikti pastovėti formoje 5 min, tuomet perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.
14. Patiekiant galima aplieti glajumi iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
2025-08-22
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
2025-06-05
Daržovių rizotas
Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos
2025-07-04
Plakta feta
Plakta feta – puikaus skonio padažas
2025-07-08

Recepto šaltinis: food.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertų receptaikeksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

3 augalai padeda mažinti stresą
Sveikata ir grožis

Ekspertai įvardijo 3 kambarinius augalus, padedančius kovoti su stresu

Ką užfiksuos pirmasis radijo teleskopas nematomoje Mėnulio pusėje
Technologijos

Ką užfiksuos pirmasis radijo teleskopas nematomoje Mėnulio pusėje?

Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša
Receptai

Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša

Ne tik erkių turime bijoti. Pastebėtas dar vienų kraujasiurbių pagausėjimas
Gyvenimas

Ne tik erkių turime bijoti. Pastebėtas ir dar vienų kraujasiurbių pagausėjimas

Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Mėsos patiekalai

Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?