ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)
Desertai

Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Minkšti kokosiniai varškėčiai – tai puikus subalansuoto deserto ar sveikų pusryčių pasirinkimas. Varškės pagrindas, papildytas kokosų miltais ir manų kruopomis, sukuria malonią tekstūrą, o eritrolis suteikia natūralaus saldumo, išlaikant patiekalo lengvumą.

Minkšti kokosiniai varškėčiai
Minkšti kokosiniai varškėčiai

Minkšti kokosiniai varškėčiai: receptas

Patiekiami su jogurtiniu baltymų kremu, sultingais nektarinais ir traškiomis kokosų drožlėmis, varškėčiai tampa dar aromatingesni ir gaivesni. Tai tobulas balansas tarp natūralaus saldumo, švelnios tekstūros ir švelniai tropinių akcentų, kurie paverčia šį patiekalą ne tik maistingu, bet ir nepaprastai gardžiu.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 700 g varškės (9%)
  • 40 g kokosų miltų
  • 40 g “Spelta” manų kruopų
  • 2 valg. š. eritritolio (arba kito biraus saldiklio)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

    Patiekti:
  • 20 g baltymų miltelių (baltojo šokolado skonio)
  • 1/2 (~100g) nektarino
  • 80 g graikiško jogurto (4%)
  • Kokoso traškučių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti kokosų miltus ir manų kruopas. Įberti eritrolio ir kepimo miltelių.
2. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Tuomet rankomis suformuoti apvalius varškėčius.
4. Šaldymas: išdėlioti ant lentelės ar lėkštės (paliekant tarpus) ištiestos kepimo popieriumi ir varškėčius dėti į šaldiklį kelioms valandoms. Kai pilnai sušals, perkelti į maišelį ar dėžutę ir laikyti šaldiklyje.
5. Kepimas: atšildytus varškėčius sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti ant žemos kaitros iš abiejų pusių kol dailiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu.
6. Patiekimui: sumaišyti jogurtą su baltymų milteliais ir patiekti lėkštėje kartu su keptais varškėčiais, nektarinais ir kokoso traškučiais.

Taip pat skaitykite

Trapūs sausainiai su pistacijomis
Trapūs sausainiai su pistacijomis
2025-09-01
Greiti suši krepšeliai su lašiša
Greiti suši krepšeliai su lašiša
2025-08-14
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
2025-07-14
Makaronai su krevetėmis, citrininiu padažu šventinei vakarienei
Linguine makaronai su krevetėmis ir citrininiu padažu: gurmaniška šventinė vakarienė
2025-08-06


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:Kokosiniai varškėčiaivarškėčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keturi mitai apie detoksikaciją, kuriais tikėti neverta
Sveikata ir grožis

Keturi mitai apie detoksikaciją, kuriais tikėti neverta

Penkios didžiausios klaidos šeriant kates: ko nežino net patyrę šeimininkai?
Gyvenimas

Penkios didžiausios klaidos šeriant kates: ko nežino net patyrę šeimininkai?

8 drabužiai, kuriuos visada turėtumėte skalbti skalbimo maišelyje
Gyvenimas

8 drabužiai, kuriuos visada turėtumėte skalbti skalbimo maišelyje

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Imbieras
Sveikata ir grožis

Visą mėnesį vartojau imbierą: dabar galiu džiaugtis savo antrąja jaunyste

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?