ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkšti tofu varškėčiai – ieškantiems naujų skonių
Receptai

Minkšti tofu varškėčiai – ieškantiems naujų skonių

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Minkšti tofu varškėčiai – puikus baltymų ir natūralaus saldumo šaltinis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek sveikam desertui. Gaminant su tofu, jis suteikia kreminę tekstūrą ir subtilų skonį šiam patiekalui.

Minkšti tofu varškėčiai
Minkšti tofu varškėčiai

Minkšti tofu varškėčiai: receptas

Tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, kuriame dera augaliniai baltymai, ląsteliena ir gerieji riebalai. Sveikas pasirinkimas tiek aktyviai dienos pradžiai, tiek lengvam vakariniam pasilepinimui

Ingredientai:

  • 100 g tofu (be priedų)
  • 80 g prinokusio banano
  • 30 g kokosų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 arb. š kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Skonio lašų (klevų sirupo skonio) (nebūtina)
  • Aliejaus kepimui

    Priedai:
  • Jogurtas
  • Uogienė
  • Barškės
  • Skaldytos kakavos gabaliukai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tofu rankomis sutrupinti ir sudėti į dubenį.
2. Bananą sutrinti šakute, sudėti prie tofu ir sumaišyti.
3. Prie tofu suberti miltus, kepimo miltelius, druską, skonio lašus (jeigu naudojami) ir įmušti kiaušinį.
4. Viską labai gerai sumaišyti, tešla turi būti pakankamai lipni, kad rankomis galima būtų formuoti varškėčius.
5. Suformuoti nedidelius varškėčius ir kepti ant silpnos ugnies su šiek tiek aliejaus po 4 min kiekvieną pusę. Vartyti atsargiai, varškėčiai gana trapūs.
6. Varškėčius patiekti su jogurtu, uogiene, braškėmis, skaldytos kakavos gabaliukais.

Taip pat skaitykite

Lęšių ir daržovių sriuba
Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu
2025-06-18
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
2025-07-28
Šokoladinis pyragas puodelyje
Šokoladinis pyragas puodelyje
2025-09-25
Duona su žolelėmis ir česnaku
Duona su žolelėmis ir česnaku: skanus ir kvapnus priedas prie jūsų stalo
2025-08-11


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:bananaitofuvarškėčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio
Įdomu

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio: trapios paliaubos po 12 dienų karo

Gražūs antakiai namuose. Išmokite juos dažyti teisingai
Gyvenimas

Gražūs antakiai namuose. Išmokite juos dažyti teisingai

Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Receptai

Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų

Kaip perdirbamas plastikas. Mūsų laukiančios naujovės.
Įdomu

Kaip perdirbamas plastikas? Mūsų laukiančios naujovės

Kavos tirščiai ir jų panaudojimo būdai
Gyvenimas

4 netikėti kavos tirščių panaudojimo būdai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?