ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkšti tofu varškėčiai – ieškantiems naujų skonių
Receptai

Minkšti tofu varškėčiai – ieškantiems naujų skonių

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Minkšti tofu varškėčiai
Minkšti tofu varškėčiai

Minkšti tofu varškėčiai – puikus baltymų ir natūralaus saldumo šaltinis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek sveikam desertui. Gaminant su tofu, jis suteikia kreminę tekstūrą ir subtilų skonį šiam patiekalui.

Minkšti tofu varškėčiai: receptas

Tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, kuriame dera augaliniai baltymai, ląsteliena ir gerieji riebalai. Sveikas pasirinkimas tiek aktyviai dienos pradžiai, tiek lengvam vakariniam pasilepinimui

Ingredientai:

  • 100 g tofu (be priedų)
  • 80 g prinokusio banano
  • 30 g kokosų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 arb. š kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Skonio lašų (klevų sirupo skonio) (nebūtina)
  • Aliejaus kepimui

    Priedai:
  • Jogurtas
  • Uogienė
  • Barškės
  • Skaldytos kakavos gabaliukai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tofu rankomis sutrupinti ir sudėti į dubenį.
2. Bananą sutrinti šakute, sudėti prie tofu ir sumaišyti.
3. Prie tofu suberti miltus, kepimo miltelius, druską, skonio lašus (jeigu naudojami) ir įmušti kiaušinį.
4. Viską labai gerai sumaišyti, tešla turi būti pakankamai lipni, kad rankomis galima būtų formuoti varškėčius.
5. Suformuoti nedidelius varškėčius ir kepti ant silpnos ugnies su šiek tiek aliejaus po 4 min kiekvieną pusę. Vartyti atsargiai, varškėčiai gana trapūs.
6. Varškėčius patiekti su jogurtu, uogiene, braškėmis, skaldytos kakavos gabaliukais.

Taip pat skaitykite

Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
2025-06-16
Bananai: kam geriau vengti šių vaisių?
Bananai: kam geriau vengti šių vaisių? Atsako dietologai
2025-07-24
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
2025-06-19
Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
2025-08-11


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:bananaitofuvarškėčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Naudinga

Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!

2025-06-05
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu
Desertai

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu

2025-07-23
Pupelių salotos
Receptai

Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams

2025-07-18
Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas

2025-07-31

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?