Sulaukus 40 metų, organizmo biologiniai procesai pradeda lėtėti. Medžiagų apykaita nebeveikia taip greitai, kaip anksčiau, ir tai gali tapti kliūtimi norint atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Tačiau ne viskas prarasta. Įtraukus tinkamus maisto produktus į savo mitybą, galima paspartinti riebalų deginimo procesus ir pasiekti norimą figūrą. Štai 5 maisto produktai, kurie padės jums greičiau pasiekti svorio metimo tikslų.

Uogos – natūralus užkandis ir puikus antioksidantų šaltinis
Uogos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori numesti svorio. Jos ne tik skanios, bet ir labai naudingos organizmui. Uogose gausu antioksidantų, vitaminų, amino rūgščių ir mineralų, kurie padeda išvalyti žarnyną nuo toksinų. Be to, uogos yra mažai kaloringos ir turi daug skaidulų, kurios ilgai išlaiko sotumo jausmą.
Tarp populiariausių uogų, kurios puikiai tinka lieknėjimui, yra mėlynės, serbentai, gervuogės ir avietės. Saujoje aviečių yra net 8 g maistinių skaidulų, o mėlynėse – 4 g. Jos puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip priedas prie pusryčių košės ar varškės.
Linų sėmenys – maistinės skaidulos ir riebalų rūgštys
Linų sėmenys – tai mažas, bet labai vertingas produktas, turintis daug skaidulų ir sveikųjų riebalų rūgščių. Kai linų sėklos patenka į skrandį, jos išsipučia ir sukuria ilgalaikio sotumo jausmą. Tai labai padeda išvengti persivalgymo.
Linų sėmenis galite naudoti įvairiais būdais: pagardinkite jais jogurtą, kokteilius, košes ar viso grūdo duoną. Tiesiog suvalgius vos 25 g linų sėmenų per dieną, galite užtikrinti pakankamą skaidulų kiekį, kuris paspartins jūsų medžiagų apykaitą ir padės kovoti su alkio jausmu.
Avokadas – sveiki riebalai ir sotumo jausmas
Avokadas, dažnai vadinamas super maistu, yra riebus vaisius, tačiau tai visai nereiškia, kad jis kenkia svoriui. Priešingai, avokaduose esančios sveikosios riebalų rūgštys ir minkštosios skaidulos padeda reguliuoti apetitą ir pagerinti virškinimą. Ryte pusryčiams užtepkite pusę avokado ant viso grūdo duonos skrebučio – tai padės sukurti ilgalaikio sotumo jausmą ir sumažins potraukį cukrui.
Be to, avokadai švelniai valo virškinamąjį traktą ir skatina sveiką virškinimo procesą. Šis vaisius gali būti naudingas net tiems, kurie turi žarnyno problemų, nes jis ne tik gerina virškinimą, bet ir mažina uždegimus.
Rauginti kopūstai – probiotikai žarnynui ir imunitetui
Rauginti kopūstai yra puikus šaltinis ne tik vitamino C, bet ir probiotikų, kurie padeda atstatyti žarnyno mikroflorą. Fermentuoti maisto produktai yra labai naudingi, nes jie padeda pagerinti virškinimą ir stiprina imunitetą. Raugintuose kopūstuose esantys probiotikai gerina maisto virškinimą ir apsaugo nuo žarnyno problemų, tokių kaip vidurių užkietėjimas.
Be to, rauginti kopūstai turi mažai kalorijų ir riebalų, todėl puikiai tinka dietoms. Šis maistas padeda detoksikuoti organizmą ir palaikyti sveiką žarnyną, kas ypač svarbu norint atsikratyti nereikalingų kilogramų.
Riešutai – sveiki riebalai ir sotumas
Riešutai yra labai maistingas produktas, tačiau juos reikėtų vartoti saikingai. Riešutai turi daug lengvai virškinamų baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų, todėl puikiai padeda malšinti alkį ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Tačiau svarbu neperdozuoti, nes riešutai yra labai kaloringi.
Riešutai padeda greitai numalšinti alkį, tačiau jų neturėtų būti per daug, kad nesukeltų svorio prieaugio. Vartokite tik kelis riešutus per dieną, kad pasiektumėte norimą efektą.
Nors sulaukus 40 metų organizmo procesai sulėtėja, į savo mitybos racioną įtraukus šiuos maisto produktus, galima gerokai pagreitinti medžiagų apykaitą ir pasiekti norimus rezultatus. Svarbiausia ne tik maitintis sveikai, bet ir reguliariai sportuoti, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.