ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Močiutės sausainiai – paprasti, bet nepaprastai skanūs
Desertai

Močiutės sausainiai – paprasti, bet nepaprastai skanūs

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-05
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Močiutės sausainiai
Močiutės sausainiai

Močiutės sausainiai – šie sausainiai yra šilčiausi vaikystės prisiminimai, kvepiantys sviestu, vanile ir jaukumu. Tai klasikiniai naminiai sausainiai, kuriuos kepdavo močiutė, pripildydama namus šventinės dvasios.

Močiutės sausainiai: receptas

Tobulai tinka šventiniam stalui, bet taip pat gardūs ir bet kuriuo metų laiku. Kvapnūs, traškūs ir nepaprastai skanūs.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 100 g cukraus (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinis
  • 300 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Glajui:

  • 150 g cukraus pudros
  • 3–4 valg. š. citrinų sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakti.
2. Įmušti kiaušinį, suberti miltus, kepimo miltelius ir užminkyti sausainių tešlą.
3. Iškočioti tešlos lakštą ir sausainių formelėmis suformuoti šventinių formų sausainius.
4. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros.
5. Sausainius išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepti orkaitėje apie 20 min. 6. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimos orkaitės ir nuo sausainių dydžio. Stebėti, kad nesudegtų.
7. Tuo tarpu paruošti glajų – dubenėlyje sumaišyti cukraus pudrą su citrinos sultimis.
Gauta mase papuošti iškepusius sausainius. Leisti glajui sutvirtėti ir skanauti sausainius.


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:sausainiaiVanilė

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

2025-06-04
Dubajaus tinginys
Desertai

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija

2025-06-19
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Apkepai

Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos

2025-06-05
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu
Desertai

Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu

2025-07-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?