ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » „Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.
Mėsos patiekalai

„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kas prisimena senus gerus laikus, kai mokyklos kavinėje buvo galima pajusti šviežiai keptų beliašų aromatą? „Mokykliniai” beliašai ne tik primena tuos nostalgiškus laikus, bet ir paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei galėtumėte pagalvoti.

Mokyklinių beliašų receptas
Mokyklinių beliašų receptas

Šiuo nesudėtingu receptu galite sugrąžinti į savo namus gardžius, minkštus ir burnoje tirpstančius beliašus, kurių skonis pradžiugins ne tik jus, bet ir jūsų šeimos narius.

Produktų, iš kurių pagaminsite 15 beliašų, sąrašas:

  • Vanduo – 200 gramų
  • Miltai – + \ – 2,5 puodelio
  • Cukrus – 20 gramų
  • Sausos mielės – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska – vienas arbatinis šaukštelis
  • Augalinis bekvapis aliejus – 40-60 gramų

Receptas:

Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, tris šaukštus miltų ir mieles. Masę paliekame tol, kol mielės sureaguos – turėtų atsirasti burbuliukų.

Praėjus 15 minučių po burbuliukų susidarymo, įmaišykite miltus, prieš tai juos sumaišydami su druska. Įpilkite sviesto ir pradėkite minkyti tešlą. Po to paruošta tešla turi pastovėti, kad įgautų reikiamą elastingumą. Tai būtina, jei norite, kad su tešla būtų patogu dirbti.

Taip pat skaitykite

Kaip pagaminti minštą jautieną
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
2025-06-17
Sveikesni čeburėkai be riebalų. Receptas
Sveikesni čeburėkai be riebalų – išbandykite receptą be aliejaus
2025-08-19
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
2025-09-05
Vištienos pyragėliai su špinatais
Vištienos pyragėliai su špinatais
2025-10-03

Tuo metu paruošime įdarą. 15 beliašų reikalinga 400 gramų paruošto faršo.

Norint paruošti faršą, mums reikalingi produktai:

  • Mėsa – 250 gramų
  • Svogūnai – 120 gramų
  • Švieži arba šaldyti svogūnų laiškai – 30 gramų
  • Druska ir juodieji pipirai.

Jei nerimaujate, kad beliašai nepakankamai gerai iškeps, pirmam kepimui galite naudoti maltą jautieną. Visada geriausia imti pusę kiaulienos ir pusę jautienos.

Mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale, įdėkite druskos, pipirų, įdėkite smulkiai supjaustytų žalių svogūnų ir sumaišykite.

Padalinkite tešlą į 15 lygių dalių, iš kurių suformuokite apskritimus. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį įdėkite nedidelį kiekį mėsos ir susukite tešlą į rutulį. Įdaro neturėtų būti daug, nes nespės pilnai iškepti.

Mūsų trijų asmenų šeima vienu metu suvalgo daugiausia aštuonis beliašus, nes jie labai sotūs. Visada naudoju aukštos kokybės mėsą.

Perkant beliašus gatvėje, jie ne tik kad nemažai kainuoja, bet niekas nežino, iš ko jie yra pagaminti.

Skanaus!

Taip pat skaitykite

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
2025-08-29
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
2025-07-14
Vištienos karis su basmati ryžiais
Vištienos karis su basmati ryžiais
2025-10-09
ŽYMOS:BeliašasFaršas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasirinkite kaukę ir ji atskleis, koks žmogus esate iš tikrųjų! Nuotraukos šaltinis gobeklitepehaber.com
Gyvenimas

Pasirinkite kaukę ir ji atskleis, koks žmogus esate iš tikrųjų!

Citrina ir jos panaudojimas.
Gyvenimas

Puikūs būdai panaudoti citrinas ne tik virtuvėje

Kvėpavimo pratimai. Kaip teisingai kvėpuoti?
Sveikata ir grožis

Kvėpavimo pratimai: galingas būdas valdyti stresą ir padidinti energiją

Kompostas. Kokių dalykų nemesti?
Sodas ir daržas

Pasak sodininkystės ekspertų, mesdami šiuos produktus į kompostą galite jį sugadinti

Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
Naudinga

Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?