ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas
Desertai

Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Moliūgų keksiukai desertui
Moliūgų keksiukai desertui

Jeigu ieškote ne tik skanių, bet ir akiai malonių kepinių, šie moliūgų keksiukai yra puikus pasirinkimas. Jie pasižymi minkšta tekstūra, švelniu skoniu ir puikiai dera su kvapnia arbata ar kava.

Moliūgų keksiukai – receptas vertas jūsų dėmesio

Šie moliūgų keksiukai – tai gardūs, purūs ir aromatingi kepiniai, kurie džiugins tiek skonio mėgėjus, tiek estetikos mylėtojus. Pasigaminkite juos ir pasilepinkite skaniu desertu kartu su šeima ar draugais!

Moliūgų keksiukai

Reikalingi ingredientai

Receptas skirtas 12 keksiukų.

  • Miltai – 180 g
  • Soda – 1 a. š.
  • Kepimo milteliai – 0,5 a. š.
  • Druska – žiupsnelis
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Moliūgų tyrė – 280 g
  • Cukrus – 140 g
  • Saulėgrąžų aliejus – 120 ml
  • Pienas – 60 ml

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga

1. Paruoškite moliūgų tyrę

Norėdami pagaminti moliūgų tyrę, supjaustykite moliūgą gabalėliais ir kepkite orkaitėje iki minkštumo.

Geriausia tai daryti įvyniojus moliūgo gabalėlius į foliją. Kepimo trukmė priklauso nuo moliūgo rūšies. Kai moliūgas suminkštės, sutrinkite jį trintuvu iki vientisos masės.

2. Paruoškite sausų ingredientų mišinį

Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Paruoškite skystų ingredientų mišinį

Atskiram dubenyje išplakite moliūgų tyrę, saulėgrąžų aliejų, pieną, kiaušinius ir cukrų, kol masė taps vientisa ir švelni.

4. Sujunkite sausus ir skystus ingredientus

Į sausų ingredientų dubenį supilkite skystą masę. Švelniai maišykite, kol susiformuos vienalytė tešla. Svarbu nepermaišyti, kad keksiukai išliktų purūs.

5. Supilstykite tešlą į formeles

Tešlą tolygiai paskirstykite keksiukų formelėse. Jeigu naudojate metalines formeles, rekomenduojama į jas įkloti popierines keksiukų formeles, nes šios tešlos gaminiai gali prilipti prie metalo.

6. Kepkite

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Įdėkite keksiukus į orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 175 °C ir kepkite dar 15–20 minučių. Keksiukų pasiruošimą patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištrauktas jis bus sausas, kepiniai jau paruošti.

Patarimai

  • Popierinės formelės: Jeigu neturite popierinių formelių, galite šiek tiek papildomai patepti metalines formeles sviestu arba aliejumi, kad keksiukai nepriliptų.
  • Prieskoniai: Norėdami dar daugiau aromato, į tešlą galite įberti cinamono, muskato riešuto ar gvazdikėlių.
  • Patiekimas: Šie keksiukai puikiai tiks prie kvapnios arbatos rudenišką dieną.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

ŽYMOS:keksiukaimoliūgaimoliūgų keksiukai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rikotos blynai
Blynai

Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti

2025-06-27
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
Desertai

Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas

2025-06-28
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės
Naudinga

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas

2025-07-10
Sumuštinukai su šprotais
Receptai

Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis

2025-06-06

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?