Morkų kepsneliai su kukurūzais – šie paplotėliai pasižymi daržovių lengvumu, maloniu traškumu ir subtiliu prieskonių aromatu. Juos papildo gaivus jogurtinis padažas su žolelėmis, suteikiantis šviežumo ir balansą.

Morkų kepsneliai su kukurūzais: receptas
Tai patiekalas, tinkantis tiek užkandžiui, tiek lengvam pagrindiniam valgymui.
Ingredientai:
- 2 morkos
- 198 g konservuotų kukurūzų
- 80 g avinžirnių miltų
- 2 laiškiniai svogūnai
- 20 g šviežio imbiero šaknies
- 1 raudonoji čili paprika,
- 1 valg. š. moliūgų sėklų
- 1 arb. š. garam masalos (nebūtina)
- 3 valg. š. kokosų aliejaus
Patiekimui:
- 120 g kokosų jogurto (arba pasirinkto natūralaus jogurto)
- 1 valg. š. šviežių mėtos lapelių
- Citrinos skiltelės
- Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti stambiai tarkuotas morkas į dubenį ir įmaišyti kukurūzus, avinžirnių miltus, smulkintus laiškinius svogūnus, tarkuotą imbierą, smulkiai pjaustytą čili, suberti sėklas, garam masalą (jei naudojama), gausų žiupsnį druskos ir daug pipirų. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 5 min.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus kokosų aliejaus ant vidutinės kaitros. Paimti po saują morkų masės ir suformuoti tvirtus paplotėlius.
3. Kepti paplotėlius aliejuje ant vidutinės kaitros po 3 min iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai ir traškūs. Kepant paspausti mentele, kad būtų plokštesni. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
4. Patiekimui sumaišyti kokosų jogurtą su smulkintais mėtos lapeliais, pagardinti ir gerai išmaišyti. Sudėti į nedidelį dubenėlį. Patiekti paplotėlius šiltus arba šaltus su citrinos skiltelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.