ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
Desertai

Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai

Ar ieškote deserto, kuris ne tik nustebintų skoniais, bet ir taptų tikra stalo puošmena? Morkų pyragas yra būtent tai, ko reikia! Jis puikiai derina švelnią tekstūrą, kvapnių prieskonių aromatą ir lengvą saldumą, kuris nei kiek neužgožia pagrindinio skonio. Morkų pyragas puikiai tiks tiek šventėms, tiek jaukiam šeimos pasisėdėjimui prie arbatos. Be to, jis ne tik skanus, bet ir naudingas – morkos praturtins desertą vitaminais, o prieskoniai suteiks šventinės nuotaikos.

Morkų pyragas: receptas

Ingredientai

Biskvitui reikės:

  • Saulėgrąžų aliejaus – 180 ml
  • Cukraus – 240 g
  • Kiaušinių – 3 vnt.
  • Cinamono – 1 a. š.
  • Malto imbiero – 0,5 a. š.
  • Graikinių riešutų – 100 g
  • Smulkinto muskato riešuto – žiupsnelio
  • Kepimo miltelių – 7 g
  • Druskos – žiupsnelio
  • Vanilinio cukraus – 1 pakelis
  • Miltų – 240 g
  • Morkų (smulkiai tarkuotų ir nuspaustų) – 200 g
  • Apelsino žievelės

Kremui reikės:

Taip pat skaitykite

Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė šeimai
Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė visai šeimai
2025-08-18
Pomidorų sultys
Pomidorų sultys. Kaip pasigaminti ir kam tinka?
2025-07-08
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
2025-08-07
Šaltibarščiai, jų istorija ir receptai
Šaltibarščiai. Trumpa istorija ir 3 skirtingi receptai jūsų stalui
2025-05-30
  • Kreminės sūrio – 400 g
  • Cukraus pudros – 100 g
  • Grietinėlės (30%) – 250 ml
  • Vanilės ekstrakto
Morkų pyragas: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas
  1. Biskvitas
    • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol susidarys šviesi ir puri masė. Tai suteiks biskvitui lengvumo.
    • Įmaišykite saulėgrąžų aliejų.
    • Atskirame dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir muskato riešutą.
    • Po truputį įmaišykite sausus ingredientus į kiaušinių masę.
    • Į tešlą įdėkite smulkiai tarkuotas ir nuspaustas morkas, smulkintus graikinius riešutus ir apelsino žieveles.
    • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, o 20 cm skersmens kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 35–40 min. Biskvitą patikrinkite įsmeigdami dantų krapštuką – jei jis ištraukiamas sausas, biskvitas paruoštas.
    • Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite.
  2. Kremas
    • Kreminę varškę išplakite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
    • Atskirai išplakite šaltą grietinėlę, kol susidarys standžios putos, ir švelniai įmaišykite į varškės masę.
  3. Torto surinkimas
    • Atvėsusį biskvitą padalykite į tris lygias dalis.
    • Kiekvieną sluoksnį gausiai aptepkite kremu. Palikite šiek tiek kremo viršui ir šonams.
    • Viršų dekoruokite graikiniais riešutais, apelsino žievele arba biskvito trupiniais.
  4. Atšaldymas
    • Paruoštą pyragą padėkite į šaldytuvą bent 3–4 valandoms, kad kremas sustingtų, o skoniai susijungtų į harmoningą visumą.

Papildomos idėjos dekoravimui

Jei norite tortą padaryti dar išskirtinesnį, galite naudoti:

  • Valgomąsias gėles ar šviežius vaisius kaip papildomą dekorą.
  • Pridėti riešutų arba džiovintų vaisių sluoksnius tarp biskvito.
  • Apiberti torto kraštus smulkintais riešutais arba tarkuotu šokoladu.

Morkų pyragas yra puikus pasirinkimas ne tik šventėms, bet ir kasdieniams šeimos susitikimams. Jo kvapnus aromatas ir švelni tekstūra neabejotinai sužavės visus. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite, kad naminis kepinys gali būti paprastas, subtilus ir nepamirštamas tuo pačiu metu!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:morkosMorkų pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Natūrali vonios putų alternatyva: kaip pasigaminti namuose
Gyvenimas

Natūrali vonios putų alternatyva: kaip pasigaminti namuose ir kodėl verta tai išbandyti

Ruošimasis kelionei. 4 dažniausiai daromos klaidos
Gyvenimas

Pasak ekspertų, žmonės pakuodami daiktus kelionei dažnai daro šias 4 klaidas

Kaip skalbimo mašinoje išskalbti antklodę?
Gyvenimas

Kaip skalbimo mašinoje išskalbti antklodę?

Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės
Naudinga

Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės

Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Desertai

Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?