ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-12
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Naminis avižų pienas – tai paprastas ir natūralus būdas pasigaminti naminio avižų pieno.
Jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio, galite į kokteilinę kartu su avižomis įdėti kelis datules, šaukštelį klevų sirupo ar medaus. O jei mėgstate aromatingesnį pieną, pabandykite pagardinti jį žiupsneliu cinamono, vanilės ekstraktu ar net žiupsneliu druskos – tai padės išryškinti natūralius skonius.

Naminis avižų pienas
Naminis avižų pienas

Naminis avižų pienas: receptas

Šį pieną galite naudoti kavai, košėms, kepiniams ar kokteiliams. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2–3 dienas, prieš vartojimą suplakite, nes natūralūs ingredientai linkę atsiskirti.

Ingredientai:

  • 1 stikl. pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 2 stikl. vandens
  • Papildomai mineralinio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avižas užpilti vandeniu (santykis 1:2) ir palikti nakčiai išbrinkti.
2. Išbrinkusias avižas, kartu su visu skysčiu, supilti į kokteilinę ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Gautą masę supilti į sūrmaišį ar į kitą tvirtą audinį ir labai gerai nuspausti į dubenį.
4. Iš pradžių pienas bus kiek tirštokas ir gali atrodyti glitus, todėl iki norimos konsistencijos galima atskiesti su mineraliniu (arba paprastu) vandeniu.
5. Pieną laikyti sandariame inde (geriausiai tinka buteliai nuo pieno), šaldytuve.

Taip pat skaitykite

Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
2025-09-10
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?
2025-07-31
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
2025-09-14
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
2025-09-23


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:avižosAvižų pienas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Irina Masolė - 1
Gyvenimas

Nuo tremties iki žalio diržo: Irinos Masolės istorija apie valią, pradžią ir pasaulio čempionės paskolintus batus

Vėlyvas sportas gali trumpinti miego trukmę: ką verta žinoti?
Sveikata ir grožis

Vėlyvas sportas gali trumpinti miego trukmę: ką verta žinoti?

Kilpinių rankšluosčių skalbimas
Gyvenimas

Kilpinių rankšluosčių skalbimas: kaip išlaikyti juos minkštus?

Norite atsisakyti cukraus. Štai ką turite žinoti pirmiausiai.
Sveikata ir grožis

Norite atsisakyti cukraus? Štai ką turite žinoti pirmiausiai

Kodėl svogūnai pūva darže ir kaip to išvengti: pagrindinės klaidos ir veiksmingi sprendimai
Sodas ir daržas

Kodėl svogūnai pūva darže ir kaip to išvengti: pagrindinės klaidos ir veiksmingi sprendimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?