ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-12
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Naminis avižų pienas
Naminis avižų pienas

Naminis avižų pienas – tai paprastas ir natūralus būdas pasigaminti naminio avižų pieno.
Jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio, galite į kokteilinę kartu su avižomis įdėti kelis datules, šaukštelį klevų sirupo ar medaus. O jei mėgstate aromatingesnį pieną, pabandykite pagardinti jį žiupsneliu cinamono, vanilės ekstraktu ar net žiupsneliu druskos – tai padės išryškinti natūralius skonius.

Naminis avižų pienas: receptas

Šį pieną galite naudoti kavai, košėms, kepiniams ar kokteiliams. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2–3 dienas, prieš vartojimą suplakite, nes natūralūs ingredientai linkę atsiskirti.

Ingredientai:

  • 1 stikl. pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 2 stikl. vandens
  • Papildomai mineralinio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avižas užpilti vandeniu (santykis 1:2) ir palikti nakčiai išbrinkti.
2. Išbrinkusias avižas, kartu su visu skysčiu, supilti į kokteilinę ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Gautą masę supilti į sūrmaišį ar į kitą tvirtą audinį ir labai gerai nuspausti į dubenį.
4. Iš pradžių pienas bus kiek tirštokas ir gali atrodyti glitus, todėl iki norimos konsistencijos galima atskiesti su mineraliniu (arba paprastu) vandeniu.
5. Pieną laikyti sandariame inde (geriausiai tinka buteliai nuo pieno), šaldytuve.

Taip pat skaitykite

Magiškas obuolių pyragas! Nustebinkite savo ir artimųjų skonio receptorius saldžiu obuolių pyragu!
Magiškas obuolių pyragas! Nustebinkite savo ir artimųjų skonio receptorius saldžiu obuolių pyragu!
2025-12-15
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
2025-09-04
Lengva minestronės sriuba
Lengva minestronės sriuba
2025-12-04
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
2025-11-10


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:avižosAvižų pienas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

Obuolių dieta. Laikykitės jos tinkamai ir svoris kris savaime
Sveikata ir grožis

Obuolių dieta. Laikykitės jos tinkamai ir svoris kris savaime

Vestuvės Japonijoje sukrėtė internetą ir privertė susimąstyti apie meilės ateitį. Tokio atvejo mūsų istorijoje dar nėra buvę.
Įdomu

Vestuvės Japonijoje sukrėtė internetą ir privertė susimąstyti apie meilės ateitį. Tokio atvejo mūsų istorijoje dar nėra buvę

Kaip menopauzės simptomai pablogėja rudens ir žiemos mėnesiais
Sveikata ir grožis

Kodėl menopauzės simptomai pablogėja rudens ir žiemos mėnesiais?

Karti tiesa geriau nei saldus melas: šie Zodiako ženklai netrukus sužinos tai, ko nenorėjo girdėti
Horoskopai

Karti tiesa geriau nei saldus melas: šie Zodiako ženklai netrukus išgirs tai, ko nenorėjo žinoti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?