ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kodėl vištiena gaunasi sausa: kokias 3 klaidas daro šeimininkės?
Receptai

Kodėl vištiena gaunasi sausa: kokias 3 klaidas daro šeimininkės?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Kodėl vištiena gaunasi sausa: kokias 3 klaidas daro šeimininkės?
Kodėl vištiena gaunasi sausa: kokias 3 klaidas daro šeimininkės?

Daugelis šeimininkų dažnai nemėgsta namuose kepti vištos vien todėl, kad mėsa gaunasi sausa. Tokį patiekalą valgyti sunku, nors jis gali atrodyti labai gardžiai. Tačiau vištienai, nepaisant iš pažiūros paruošimo paprastumo, reikia ypatingos priežiūros. Užtenka padaryti tik keletą klaidų ir paukštiena gaunasi per sausa.

Kokių klaidų reikia nedaryti?

Nepamirškite druskos

Kai kurie virėjai bijo dėti druskos, nes ji tariamai atima iš mėsos drėgmę ir sultingumą. Tačiau be druskos kokybiška vištiena nesigaus.

Patyrę virėjai rado nuostabų gaminimo būdą, kurio dėka vištiena išeina sultinga ir skani. Vandenyje reikia ištirpinti šaukštą druskos ir pusvalandžiui įdėti vištieną į gautą tirpalą. Taip gausis tobulas patiekalas.

Marinato svarba

Nė vienas nepamirš marinuoti avienos, kiaulienos ar jautienos, tačiau vištiena dažnai lieka be šio svarbaus žingsnio. Dėl to paukštiena gaunasi sausa ir ne tokia, kokia galėtų būti. Todėl nepamirškite vištienos pamerkti į marinatą bent pusvalandžiui.

Taip pat skaitykite

Omletas su krabų lazdelėmis
Omletas su krabų lazdelėmis
2025-06-22
Cukinijos maišelyje. Pats geriausias receptas
Cukinijos maišelyje. Pats geriausias receptas
2025-08-27
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos – lengviems pietums
2025-07-04
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
2025-08-15

Neteisingas temperatūros pasirinkimas

Jei pasirinksite 200 laipsnių ir aukštesnę temperatūrą, tuomet apie sultingą vištieną net nesvajokite. Taip, tokiu būdu plutelė tikrai atsiras, bet pati mėsa taps sausa. Todėl stenkitės apsiriboti 180 laipsnių temperatūra. To pakanka tobulai vištienai iškepti. Jei norite, kepimo pabaigoje 10 minučių galite įjungti skrudinimo funkciją savo orkaitėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MArinatassultinga vištienaVištienos kepimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pyragėliai su šokoladu
Desertai

Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje

8 mitai apie maisto produktus: kas nepelnytai šmeižiamas?
Sveikata ir grožis

8 mitai apie populiarius maisto produktus: kas išties kenkia, o kas nepelnytai šmeižiamas?

Kaip palengvinti slogą be nosies purškalo: 5 veiksmingos natūralios priemonės
Sveikata ir grožis

Kaip palengvinti slogą be nosies purškalo: 5 veiksmingos natūralios priemonės

Šokoladinis burokėlių pyragas
Desertai

Šokoladinis burokėlių pyragas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?