ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai
Desertai

Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Zefyrai namuose
Zefyrai namuose

Zefyrai – tai ne tik skanus, bet ir lengvai namuose pagaminamas desertas, kuris džiugina savo subtilumu ir purumu.

Tirpstantys burnoje naminiai zefyrai

Šis receptas tinka tiems, kas mėgsta išbandyti save konditerijos srityje. Pagaminti zefyrus nėra sudėtinga, tačiau reikės šiek tiek kantrybės ir tikslumo. Žemiau rasite žingsnis po žingsnio instrukcijas, kurios padės pasigaminti skanius ir dailius zefyrus.

Zefyrai receptas

Ingredientai (20 vienetų)

  • 130 g vaisių tyrės (pavyzdžiui, obuolių; svarbu be pridėtinio cukraus)
  • 1 kiaušinio baltymas arba 40 g baltymo
  • 300 g cukraus
  • 75 ml vandens
  • 5g agaro (geliavimo stiprumas 1200)
  • Termometras (temperatūrai matuoti)
  • Maistinių dažų pagal pageidavimą
  • 200 g cukraus pudros apvoliojimui

Gaminimo eiga

1. Vaisių tyrės plakimas. Šaltą vaisių tyrę (naudokite obuolių ar kitą nesaldintą tyrę, pavyzdžiui, iš kūdikių maisto stiklainiukų) suplakite su žiupsneliu citrinos rūgšties iki masė taps šviesi.

Į tyrę įdėkite šaltą baltymą ir žiupsnelį druskos, tuomet plakite, kol susidarys minkštos viršūnėlės.

2. Sirupo gaminimas. Vienu metu plakdami tyrę, pradėkite gaminti sirupą. Į puodą supilkite cukrų, vandenį ir agarą.

Pastoviai maišykite medine mentele, kaitinkite iki užvirimo, kol cukrus visiškai ištirps. Kai temperatūra pasieks 110 °C, nukelkite nuo ugnies ir leiskite sirupui šiek tiek atvėsti (apie 2 minutes).

Jeigu negalite tuo pačiu metu ir plakti, ir virti sirupo, pirmiausia suplakite tyrę, o vėliau išvirkite sirupą.

3. Sirupo įmaišymas į tyrę. Plakdami tyrę, plona srovele per dubens kraštą įpilkite sirupą. Toliau plakite, kol masė taps labai tvirta – ji turėtų prilipti prie mikserio šluotelių.

Šiame etape galite įlašinti kelis lašus maistinių dažų. Naudojant rožinius gelinius dažus, zefyrai įgaus švelnią spalvą.

4. Formavimas ir džiovinimas. Paruoštą masę perkelkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės išspauskite zefyrus norimos formos. Palikite džiūti kambario temperatūroje 24 valandas. Po to apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Jei norite, galite sulipinti po du zefyrus į vieną.

Naudingi patarimai

  • Rinkitės aukštos kokybės agarą, nes nuo jo priklausys deserto tekstūra.
  • Jei neturite termometro, galite vizualiai vertinti sirupo pasirengimą: jis turi būti tirštas ir šiek tiek lipnus.
  • Zefyrus geriausia džiovinti sausoje ir vėsioje patalpoje.

Šis receptas – puikus būdas išbandyti savo kulinarinius įgūdžius ir nustebinti artimuosius. Zefyrai tinka tiek vaišėms, tiek jaukiems vakarams su arbatos puodeliu.

Jie yra natūralūs, be nereikalingų priedų, o skonį galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį – keisdami vaisių tyrę ar pridėdami mėgstamų prieskonių.

Šaltinis: https://cookpad.com/ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:kiaušiniaisaldumynaizefyrai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

2025-06-04
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Mėsos patiekalai

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

2025-06-17
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Apkepai

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai

2025-06-13
Kaip pagaminti minštą jautieną
Mėsos patiekalai

Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais

2025-06-17

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?