ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę
Receptai

Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona

Namuose kepta česnakinė duona – šis receptas padės pasigaminti nuostabias, aromatingas bagetes su švelniu kepto česnako skoniu. Jų traški išorė ir minkštas vidus sukuria tobulą derinį, o česnako ir alyvuogių aliejaus aromatai suteikia ypatingo skonio.

Namuose kepta česnakinė duona: receptas

Tai duona, kuri suteikia jaukumo ir šilumos, puikiai papildanti įvairias užtepėles ar tiesiog patiekiama su šiltu sūriu.

Ingredientai:

Bagetei:

  • 250 g stiprių baltų miltų, papildomai miltų pabarstymui
  • 5 g druskos
  • 5 g sausų mielių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 180 ml vandens

Česnako mišiniui:

  • 1 galva česnako
  • trupučio alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bagetėms: Į virtuvinio kombaino dubenį su tešlos maišymo kabliu suberti miltus, alyvuogių aliejų ir didžiąją dalį vandens. Druską ir mieles subertu, kad tarpusavyje nesiliestų, iki maišymo pradžios.
2. Pradėti maišyti mažesniu greičiu ir palaipsniui pilti likusį vandenį, kol gausis lygi tešla. Tai turėtų užtrukti apie penkias minutes.
3. Supilti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir leisti tešlai kilti dvi valandas.
Išimti tešlą iš dubens ant aliejumi patepto paviršiaus. Pabarstyti rankas su šiek tiek miltų ir padalinti tešlą į dvi dalis.
4. Kiekvieną dalį ištempti, sulankstyti ir suformuoti bagetes.
5. Česnako mišiniui: Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Atskirti visas česnakų skilteles ir sudėti jas į kepimo indą neluptas. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos ir cukraus, sumaišyti. Kepti įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol česnakai karamelizuosis.
6. Išimti iš orkaitės ir, kai pakankamai atvės, išspausti švelnų, keptą česnaką iš žievelių.
Įspausti česnakų skilteles į bagetes (pagal skonį, kiek norisi) formuojant tešlą į bagetės formą.
7. Sudėti bagetes ant didelės kepimo skardos, uždengti ir leisti joms kilti, kol padvigubės.
Įkaitinti kepimo indą orkaitės apačioje ir įpilti šiek tiek vandens, kad susidarytų garai (tai padės suformuoti plutą). Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
8. Prieš kepant, įpjauti kiekvieną bagetę tris kartus.
9. Kepti bagetes 30 min, tada sumažinti temperatūrą iki 200 C temperatūros ir kepti dar 10 min. Iškeptos baguetes turėtų būti aukso rudos spalvos.
10. Išimti bagetes iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BagetėČesnakasČesnakinė duonaduona

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Receptai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti

2025-06-22
Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Receptai

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis

2025-06-04
Kvapnūs granolos keksiukai
Desertai

Kvapnūs granolos keksiukai

2025-06-27
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Blynai

Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: puiki idėja pusryčiams

2025-07-17

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?