Norite išties gardaus deserto? Tuomet privalote paragauti šio karamelinio sūrio pyrago! Receptas įkvėptas draugės karamelinio deserto, tačiau pritaikytas pagal individualų skonį. Šis desertas yra itin skanus ir tikrai nustebins jūsų svečius.
Karamelinio sūrio pyrago pagrindas
Pirmiausia paruoškite pagrindą:
- 250 g karamelinių sausainių
- 120 g sviesto
Sausainius sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Mišinį gerai išmaišykite rankomis, kad viskas gerai susijungtų. Paskleiskite mišinį kepimo formoje (23 cm skersmens) ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
Kremo paruošimas
Jums reikės:
- 500 g minkštos varškės
- 250 g maskarponės
- 250 ml augalinės plaktos grietinėlės
- 120 g cukraus pudros
Sumaišykite varškę su maskarpone ir cukraus pudra. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžios masės ir įmaišykite ją į sūrio masę. Gautą kremą sluoksniuokite ant sausainių pagrindo ir atidėkite į šaldytuvą.
Karamelės gaminimas
Jums reikės:
- 130 g cukraus
- 70 g sviesto
- 100 ml plakamos grietinėlės
Puode nuolat maišydami ištirpinkite cukrų. Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta, bet ne per karšta. Užpilkite ją ant sūrio pyrago viršaus ir palikite atvėsti. Pabaigoje galite papuošti smulkintais sausainiais
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.