Pasigaminkite šį skanų pyragą su braškių uogiene – pažadame, kad tikrai neteks nusivilti. Šio pyrago aromatas pasklis po visus namus ir tikrai sužadins apetitą.
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 1/2 šaukštelio vanilės esencijos
- 62 g granuliuoto cukraus
- 1/2 pakelio sviesto (100 g)
- 70 ml pieno
- 1 valg. š. kepimo miltelių (14 g)
- 3/4 stiklinės miltų (100 g)
- 1/2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1/4 stiklinės braškių uogienės (70 g)
Kaip gaminti?
- Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės esencijos. Išplakite šluotele.
- Suberkite cukrų ir plakite minutę.
- Įdėkite minkšto sviesto ir maišykite dvi minutes.
- Į mišinį supilkite pieną. Suberkite kepimo miltelius. Suberkite miltus ir įdėkite tarkuotos citrinos žievelės, gerai išmaišykite.
- Dalį tešlos sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
- Užtepkite braškių uogienę.
- Supilkite likusią tešlos dalį ir išlyginkite paviršių. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 35 minutes 180 °C temperatūroje.
- Mediniu krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.
Naudingi patarimai:
- Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros – taip tešla bus purenesnė.
- Sviestą prieš naudojant išimkite iš šaldytuvo bent 20–30 minučių, kad suminkštėtų. Jei sviestas bus per šaltas, jis blogiau susimaišys su kitais ingredientais.
- Miltus rekomenduojama persijoti – taip tešla taps lengvesnė ir pyragas bus puresnis.
- Braškių uogienę galite naudoti tiek skystesnę, tiek tirštesnę, tačiau tirštesnė suteiks pyragui gražesnį sluoksnį ir neleis jam suirti kepant.
- Jei mėgstate gaivesnį skonį, citrinos žievelę galima pakeisti apelsino žievele.
- Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių (priklausomai nuo formos dydžio). Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, pyragas jau iškepęs.
- Norėdami suteikti ypatingo žavesio, prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra arba papuošti šviežiomis braškėmis.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.