ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi: paprasta paruošti ir labai skanu!
Desertai

Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi: paprasta paruošti ir labai skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi
Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi

Pasigaminkite šį skanų pyragą su braškių uogiene – pažadame, kad tikrai neteks nusivilti. Šio pyrago aromatas pasklis po visus namus ir tikrai sužadins apetitą.

Ingredientai

  • 2 kiaušinių
  • 1/2 šaukštelio vanilės esencijos
  • 62 g granuliuoto cukraus
  • 1/2 pakelio sviesto (100 g)
  • 70 ml pieno
  • 1 valg. š. kepimo miltelių (14 g)
  • 3/4 stiklinės miltų (100 g)
  • 1/2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/4 stiklinės braškių uogienės (70 g)

Kaip gaminti?

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės esencijos. Išplakite šluotele.
  2. Suberkite cukrų ir plakite minutę.
  3. Įdėkite minkšto sviesto ir maišykite dvi minutes.
  4. Į mišinį supilkite pieną. Suberkite kepimo miltelius. Suberkite miltus ir įdėkite tarkuotos citrinos žievelės, gerai išmaišykite.
  5. Dalį tešlos sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
  6. Užtepkite braškių uogienę.
  7. Supilkite likusią tešlos dalį ir išlyginkite paviršių. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.
  8. Kepkite 35 minutes 180 °C temperatūroje.
  9. Mediniu krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.

Naudingi patarimai:

  • Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros – taip tešla bus purenesnė.
  • Sviestą prieš naudojant išimkite iš šaldytuvo bent 20–30 minučių, kad suminkštėtų. Jei sviestas bus per šaltas, jis blogiau susimaišys su kitais ingredientais.
  • Miltus rekomenduojama persijoti – taip tešla taps lengvesnė ir pyragas bus puresnis.
  • Braškių uogienę galite naudoti tiek skystesnę, tiek tirštesnę, tačiau tirštesnė suteiks pyragui gražesnį sluoksnį ir neleis jam suirti kepant.
  • Jei mėgstate gaivesnį skonį, citrinos žievelę galima pakeisti apelsino žievele.
  • Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių (priklausomai nuo formos dydžio). Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, pyragas jau iškepęs.
  • Norėdami suteikti ypatingo žavesio, prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra arba papuošti šviežiomis braškėmis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
2025-07-25
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
2025-07-03
Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio
2025-07-21
Makaronai su krevetėmis, citrininiu padažu šventinei vakarienei
Linguine makaronai su krevetėmis ir citrininiu padažu: gurmaniška šventinė vakarienė
2025-08-06
ŽYMOS:braškių uogienėpyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jogurtinis padažas prie šašlykų
Naudinga

Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį

Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių
Gyvenimas

Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių: paprasti, bet veiksmingi patarimai

Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaisiai geresniam miegui: ką valgyti
Sveikata ir grožis

Vaisiai geresniam miegui: ką valgyti prieš einant ilsėtis?

Ar galima apskaičiuoti savo biologinį amžių?
Uncategorized

Ar galima apskaičiuoti savo biologinį amžių? Atsako ekspertai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?