ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi: paprasta paruošti ir labai skanu!
Desertai

Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi: paprasta paruošti ir labai skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Pasigaminkite šį skanų pyragą su braškių uogiene – pažadame, kad tikrai neteks nusivilti. Šio pyrago aromatas pasklis po visus namus ir tikrai sužadins apetitą.

Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi
Nuo šiandien šis pyragas taps jūsų gyvenimo dalimi

Ingredientai

  • 2 kiaušinių
  • 1/2 šaukštelio vanilės esencijos
  • 62 g granuliuoto cukraus
  • 1/2 pakelio sviesto (100 g)
  • 70 ml pieno
  • 1 valg. š. kepimo miltelių (14 g)
  • 3/4 stiklinės miltų (100 g)
  • 1/2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/4 stiklinės braškių uogienės (70 g)

Kaip gaminti?

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės esencijos. Išplakite šluotele.
  2. Suberkite cukrų ir plakite minutę.
  3. Įdėkite minkšto sviesto ir maišykite dvi minutes.
  4. Į mišinį supilkite pieną. Suberkite kepimo miltelius. Suberkite miltus ir įdėkite tarkuotos citrinos žievelės, gerai išmaišykite.
  5. Dalį tešlos sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
  6. Užtepkite braškių uogienę.
  7. Supilkite likusią tešlos dalį ir išlyginkite paviršių. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.
  8. Kepkite 35 minutes 180 °C temperatūroje.
  9. Mediniu krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.

Naudingi patarimai:

  • Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros – taip tešla bus purenesnė.
  • Sviestą prieš naudojant išimkite iš šaldytuvo bent 20–30 minučių, kad suminkštėtų. Jei sviestas bus per šaltas, jis blogiau susimaišys su kitais ingredientais.
  • Miltus rekomenduojama persijoti – taip tešla taps lengvesnė ir pyragas bus puresnis.
  • Braškių uogienę galite naudoti tiek skystesnę, tiek tirštesnę, tačiau tirštesnė suteiks pyragui gražesnį sluoksnį ir neleis jam suirti kepant.
  • Jei mėgstate gaivesnį skonį, citrinos žievelę galima pakeisti apelsino žievele.
  • Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių (priklausomai nuo formos dydžio). Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, pyragas jau iškepęs.
  • Norėdami suteikti ypatingo žavesio, prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra arba papuošti šviežiomis braškėmis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Duonos receptas
Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!
2025-09-14
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
2025-08-21
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
2025-06-05
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
2025-07-31
ŽYMOS:braškių uogienėpyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

ką auginti šiltnamyje
Sodas ir daržas

Ką sodinti šiltnamyje po pomidorų ir agurkų, kad neišsekintumėte dirvožemio

Kuriems žmonėms derėtų valgyti gervuoges, o kuriems - ne?
Sveikata ir grožis

Kuriems žmonėms derėtų valgyti gervuoges, o kuriems – ne?

Sumuštinukai su šprotais
Receptai

Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis

Triukas, padėsiantis pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną.
Gyvenimas

Triukas, kuris visam laikui padės pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną

Kaip nepainioti meilės su prieraišumu?
Sveikata ir grožis

Kaip nepainioti meilės su prieraišumu?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?