Fantastiškas, sultingas ir kvapnus pyragas, kuris puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Šį pyragą iškepsite tiesiog žaibišku greičiu: tešlą paruošite vos per 10 minučių, ir tuomet beliks tik pašauti kepinį į orkaitę.

Nuostabaus skonio obuolių pyragas: receptas
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 180 ml pieno
- 80 g sviesto
- 150 g cukraus
- 300 g pusiau rupių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 3 obuolių
- Žiupsnelio druskos
Pabarstymui:
- Cukraus pudros
Kaip gaminti?
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
- Į šį mišinį įberkite žiupsnelį druskos.
- Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną.
- Kruopščiai išmaišykite mišinį.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių masę.
- Išmaišykite vienalytę tešlą.
- Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas.
- Supjaustykite mažais gabalėliais( taip pat galime pjaustyti griežinėliais, – kaip jums patinka).
- Įmaišykite į tešlą.
- Gerai išmaišykite.
- Kepimo skardą patepkite riebalais ir supilkite tešlą.
- Išlyginkite paviršių.
- Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Kepkite maždaug 30-35 minutes.
- Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti.
- Pabarstykite cukraus pudra.
- Supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva