Orkaitėje kepta višta su avinžirniais – tai išraiškingo skonio patiekalas su daržovėmis, kurį praturtina Viduriniųjų Rytų prieskoniai ir ryškūs citrusiniai akcentai.
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais: receptas
Tai sotus ir aromatingas pasirinkimas jaukiam savaitgalio stalui ar ypatingai progai.
Ingredientai:
- 4 skiltelės česnako
- 2 raudonieji svogūnai
- 1 baklažanas
- 800 g konservuotų avinžirnių
- 1 citrina
- 2 arb. š. kalendrų sėklų
- 2 arb. š. kumino sėklų
- 1½ arb. š. druskos
- 2 arb. š. paprikos miltelių
- ½ arb. š. ciberžolės
- višta (apie 1,2 kg)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Didelę kepimo skardą gausiai pašlakstyti aliejumi. Sudėti trintą česnaką, pjaustytą raudonąjį svogūną, gabaliukais pjaustytą baklažaną, avinžirnius ir citrinos griežinėlius.
3. Grūstuvėje šiek tiek sutrinti kalendrų ir kumino sėklas, druską, papriką ir ciberžolę. Pusę kvapniųjų prieskonių mišinio pabarstyti ant daržovių. Rankomis viską gerai išmaišyti, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.
4. Ant daržovių uždėti vištą, pašlakstyti ją aliejumi, pabarstyti druska ir likusiu prieskonių mišiniu.
5. Kepti orkaitėje 60-75 min, kol višta bus visiškai iškepusi, o daržovės suminkštėjusios. Višta iškepusi, kai į storiausią šlaunelės vietą įdūrus iešmeliu teka skaidrios sultys be rausvo atspalvio.
6. Patiekti su mėgstamais pagardais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.