ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
Receptai

Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis

Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis – tai puikiai subalansuotas derinys, kuriame susilieja švelni, sultinga žuvis su kvapniomis žolelėmis ir minkštomis bulvėmis.

Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis: receptas

Gardus, jaukus ir lengvai elegantiškas patiekalas, tinkamas tiek savaitgalio pietums, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 750 g bulvių
  • 1 citrina (supjaustyta griežinėliais)
  • 280 g džiovintų pomidorų aliejuje
  • ¼ arb. š. smulkaus cukraus
  • 2 nedidelės žuvys (pvz., jūros ešerys, jūros upėtakis arba plekšnė, išdarinėtos)
  • mažas ryšulėlis šviežių petražolių
  • mažas ryšulėlis citrininių čiobrelių
  • jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Bulves virti dideliame vandens puode apie 10 min, kol taps vos minkštos. Nusausinti ir šiek tiek atvėsinti, tuomet perpjauti išilgai į maždaug 5 mm storio griežinėlius.
3. Sukrauti bulves į didelį kepimo indą ar skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir sumaišyti su citrinos griežinėliais. Iš aliejaus išimti džiovintus pomidorus (aliejaus neišpilti), juos rupiai supjaustyti ir sumaišyti su bulvėmis. Įpilti 3 šaukštus atidėto aliejaus, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi, gerai išmaišyti.
4. Žuvis pagardinti iš vidaus ir iš išorės, į jų pilvo ertmes sudėti žoleles, padalinant tolygiai. Dėti žuvį ant bulvių ir užpilti likusiu džiovintų pomidorų aliejumi.
5. Kepti 25-30 min, kol žuvis iškeps, o bulvės gražiai apskrus. Išimti iš orkaitės ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių
2025-06-12
Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite
2025-06-13
Monkey bread - duona su obuoliais
,,Monkey bread” – saldi duona su obuoliais ir cinamonu
2025-07-11
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
2025-06-24

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepta žuvisOrkaitėje kepta žuvisOrkaitėje kepta žuvis su bulvėmisŽuvies patiekalaiŽuvis su bulvėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vieno dubens rabarbarų pyragas
Desertai

Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas

Kaip teisingai nuskabyti petunijas, kad jos žydėtų iki pirmųjų šalnų
Sodas ir daržas

Kaip teisingai nuskabyti petunijas, kad jos žydėtų iki pirmųjų šalnų

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai
Automobiliai

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai

Dezodorantai
Sveikata ir grožis

Kokį poveikį mūsų organizmui daro dezodorantai? Specialistai atskleidė liūdną tiesą

Brandus ir nebrandus noras įtikti santykiuose
Gyvenimas

Brandus ir nebrandus noras įtikti santykiuose

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?