Paprastas paruošti avienos karis – tai sodrus, aromatingas avienos troškinys, pasižymintis ryškiu prieskonių charakteriu ir švelnia, itin minkšta mėsa.
Paprastas paruošti avienos karis: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi turtingo, komfortiško ir egzotiško skonio.
Ingredientai:
- 1,5 kg avienos peties (svoris be kaulo)
- 4 valg. š. kario pastos
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- gabalėlis sviesto
- 2 svogūnai
- 1 cinamono lazdelė
- 6 kardamono ankštys
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- 300 ml karšto vištienos sultinio
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 125 g jaunų špinatų lapelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti supjaustytą avieną į dubenį arba maišelį. Įmaišyti tris šaukštus kario pastos ir palikti marinuotis 30 min kambario temperatūroje arba iki 24 val šaldytuve.
2. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir sviestą. Sudėti smulkintus svogūnus, cinamono lazdelę, kardamono ankštis ir likusį šaukštą kario pastos. Kepti ant vidutinės kaitros apie 10 min, kol svogūnai suminkštės ir ims ruduoti.
3. Sudėti marinuotą avieną ir kepti kelias minutes, kol mėsa pakeis spalvą – apskrudinti nebūtina.
4. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų tyrę ir tiek sultinio, kad beveik apsemtų mėsą, paliekant viršuje keletą gabalėlių kyšoti.
5. Sudėti nusunktus avinžirnius ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir troškinti 1-1½ valandos, kol aviena taps labai minkšta, o padažas – tirštas ir sodrus.
6. Nusemti susikaupusį riebalų sluoksnį, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
7. Įmaišyti špinatus ir maišyti kol lapeliai suglebs.
8. Patiekti su mėgstamais ryžiais, duona ar čatniu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.