Paprastas vištienos ir porų pyragas – tai šiltas, kreminis ir itin jaukus patiekalas su švelniu įdaru ir traškia auksine tešlos plutele.
Paprastas vištienos ir porų pyragas: receptas
Jaukus, naminis patiekalas, kuris kvepia šiluma ir komfortu.
Ingredientai:
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- 3 vištienos krūtinėlės
- 1 poras
- 3 česnako skiltelės
- 250 g tepamo sūrio
- 1-2 kupini arb. š. grūdėtų garstyčių
- 1 daržovių sultinio kubelis
- 1 lakštas sluoksniuotos tešlos (320 g)
- pieno – viršui aptepti
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepti pjaustytus vištienos gabalėlius ant stiprios kaitros 3 min. Sudėti pusžiedžiais pjaustytą porą, traiškytą česnaką, tepamą sūrį, garstyčias, sultinio kubelį ir 200 ml verdančio vandens.
3. Supilti mišinį į didelį kepimui tinkamą indą ir ant viršaus uždėti sluoksniuotos tešlos lakštą.
4. Aštriu peiliu nupjauti perteklinę tešlą ir viršų aptepti pienu.
5. Kepti 35 min, kol viršus taps auksinės rudos spalvos ir pyragas bus visiškai iškepęs. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.