ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tofu ramen su riešutų sviestu
Receptai

Tofu ramen su riešutų sviestu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tofu ramen su riešutų sviestu
Tofu ramen su riešutų sviestu

Tofu ramen su riešutų sviestu – tai gardus, kvapnus ir sotus patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Švelniai skrudintas tofu suteikia malonų traškumą, o kreminis, šiek tiek riešutinis sultinys – gilų skonį.

Tofu ramen su riešutų sviestu: receptas

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors šilto, maistingo ir augalinio.

Ingredientai:

Tofu:

  • 200 g tofu (standaus,stambiai tarkuoto)
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo

Sultiniui:

Taip pat skaitykite

Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra
2025-06-18
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
2025-06-05
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas
2025-10-20
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
2025-10-06
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus
  • 4 svogūnų laiškai
  • Sauja šviežių kalendrų
  • 2 česnako skiltelės
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 2 valg. š. žemės riešutų sviesto
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo

Patiekimui:

  • 125 g makaronų
  • 1 aitriosios paprikos ankštis (nebūtina)
  • 1 žalioji citrina (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Tarkuotą tofu sudėti į dubenį ir sumaišyti su sojų padažu.
3. Kepti orkaitėje 15-18 min, kol taps traškus. Kepimo metu reguliariai apversti, kad iškeptų tolygiai.
4. Sultiniui įkaitinti aliejų puode ant vidutinės kaitros. Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų atidėti papuošimui. Į puodą sudėti likusius svogūnų laiškus, kalendrų kotelius ir smulkintą česnaką, kepti 5-6 min, kol suminkštės.
5. Supilti daržovių sultinį, sumažinti kaitrą ir leisti lengvai virti apie 10 min.
6. Mažame dubenėlyje sumaišyti žemės riešutų sviestą ir sojų padažą. Įpilti šiek tiek karšto sultinio ir išplakti, kad masė taptų vientisa. Kai mišinys suskystėja – supilti jį į puodą ir gerai išmaišyti.
7. Patiekiant išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Supilti sultinį į du dubenėlius, sudėti makaronus, uždėti traškaus tofu, užbarstytu atidėtais svogūnų laiškais ir kalendrų lapeliais. Jei norisi, apibarstyti smulkintu čili ir patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos patiekalaiNaminis ramenasRamen su tofuRamenas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato?
Gyvenimas

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato? Atsako ekspertai

Nekeptas mėlynių sūrio tortas
Desertai

Nekeptas mėlynių sūrio tortas – išeis net ir pradedantiesiems

Nemiga: kasdieniai įpročiai, kurie trukdo kokybiškam miegui
Sveikata ir grožis

Nemiga: kasdieniai įpročiai, kurie trukdo kokybiškam miegui

Mitybos sutrikimas: viskas, ką reikia žinoti apie šią ligą
Sveikata ir grožis

Mitybos sutrikimai: viskas, ką reikia žinoti apie šią ligą

Kaip atpažinti energetinį vampyrą artimųjų ir draugų rate?
Horoskopai

Kaip atpažinti energetinį vampyrą artimųjų ir draugų rate?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?