ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Pasakiškai skanus aguonų pyragas
Desertai

Pasakiškai skanus aguonų pyragas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pasakiškai skanus aguonų pyragas
Pasakiškai skanus aguonų pyragas

Pasidarykite namuose pasakiškai skanų ir sotų aguonų pyragą, kuris tiesiogine prasme išnyks jūsų akyse. Patikėkite, visi jį dievins namuose, todėl pradėsite jį kepti gana dažnai. Legendinis skaniausio aguonų pyrago receptas pristatytas ir YouTube platformoje. Šiuo receptu pasidalino Einfache Rezepte.

Aguonų pyragas: receptas

Jums reikės:

  • 175 g sviesto;
  • 125 g granuliuoto cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 150 g plaktos grietinėlės;
  • 175 g paprastų kvietinių miltų;
  • 16 g kepimo miltelių;
  • 150 g maltų aguonų.

Kremui:

  • 500 ml pieno;
  • 75 g kukurūzų krakmolo;
  • 100 g granuliuoto cukraus;
  • 250 g sviesto;
  • 150 g plaktos grietinėlės;
  • Vanilinio cukraus.

Užpilui:

Taip pat skaitykite

Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
2025-08-06
Traškios skrebučių salotos su burata
Traškios skrebučių salotos su burata
2025-06-22
Lietiniai blynai su šokoladu
Lietiniai blynai su šokoladu – saldūs pusryčiai smaližiams
2025-08-29
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
2025-07-11
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 150 g pieniško šokolado;
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  • Į dubenį įpilkite pudingo miltelių arba kukurūzų krakmolo. Įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite šluotele. Likusį pieną supilkite į puodą ir padėkite ant viryklės. Įjunkite ugnį ir suberkite cukrų.
  • Kruopščiai viską sumaišykite ir pašildykite iki virimo temperatūros. Supilkite pudingo mišinį ir maišykite tol, kol masė sutirštės. Tada perkelkite pudingą į dubenį. Uždenkite jį folija ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Į maišytuvo dubenį sudėkite sviestą. Suberkite cukrų ir išplakite mikseriu. Plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Tada supilkite grietinėlę. Plakant į masę sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada suberkite aguonas.
  • Išplaktą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Paskirstykite per visą paviršių. Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje (pasirinkite orkaitės kepimo programą: viršus ir apačia).
  • Iškepus išimkite tešlą iš kepimo skardos ir leiskite jai atvėsti. Atvėsusį pudingą gerai išmaišykite mikseriu. Maišytuvo dubenyje išplakite sviestą, kol jis taps kreminis ir vientisas.
  • Plakant sviestą supilkite į jį pudingą. Tada supilkite grietinėlę. Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir aptepkite kremu.
  • Įdėkite pyragą į šaldytuvą. Šokoladą sulaužykite į dubenį. Įpilkite aliejaus ir ištirpinkite vandens vonioje. Torto viršų aptepkite ištirpintu šokoladu. Kruopščiai jį paskirstykite per visą paviršių.
  • Tada sudėkite pyragą į šaldytuvą, kol šokoladas visiškai sustings. Išėmę pyragą iš šaldytuvo galite jį patiekti. Linkime jums skanaus!

Video įrašas, kaip daryti šį pyragą:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aguonų pyragaspyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Triukas, kaip išvalyti mikrobangų krosnelę! Jis naikina bakterijas, šalina pelėsį ir net rūdis
Gyvenimas

Triukas, kaip išvalyti mikrobangų krosnelę! Jis naikina bakterijas, šalina pelėsį ir net rūdis

Supelijęs pomidoras nebūtinai turi atsidurti šiukšliadėžėje! Štai ką galite su juo padaryti
Sodas ir daržas

Supelijęs pomidoras nebūtinai turi atsidurti šiukšliadėžėje! Štai ką galite su juo padaryti

Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda. Nuotrauka: tealure.lt
Sveikata ir grožis

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda

Netikėtas būdas numalšinti panikos priepuolį: psichologės patarimas nustebins
Gyvenimas

Netikėtas būdas numalšinti panikos priepuolį: psichologės patarimas nustebins

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?