Pernai riešutų derlius buvo itin prastas – dauguma riešutų buvo juodi ir nesuvokėme, kaip išsaugoti jų vertę. Tačiau šiemet jau turime tris dėžes šviežių riešutų, ir dar ne viską surinkome. Laimei, vienas paprastas patarimas padėjo mums juos išsaugoti net keleriems metams, be šaldymo.
 
			Kruopštus riešutų valymas – pirmas žingsnis
Visų pirma, labai svarbu kruopščiai nuvalyti riešutus. Tai galite daryti per ilgus rudens lietingus vakarus, kurie puikiai tinka tokiai veiklai. Nuvalytus riešutus būtina paruošti džiovinimui, kad jie išliktų švieži ir nesugestų.
Džiovinimas ir laikymas stiklainiuose
Išlukštentus riešutus sudėkite į švarius stiklainius. Uždenkite dangteliais taip, kaip daroma tradicinio konservavimo metu. Nereikia jokio vandens ar sūrymo – tik švarūs riešutai stiklainiuose.
Dabar sudėkite stiklainius į didelį puodą ir šiek tiek garinkite 80 °C temperatūroje. Kaitinkite vos kelias minutes tol, kol dangteliai tinkamai užsifiksuos. Šis metodas garantuoja, kad riešutai nesuges, nepelės ir išliks švieži daugelį metų.
Papildomas patarimas ilgam saugojimui
Norint būti visiškai tikriems dėl riešutų ilgaamžiškumo, į kiekvieną stiklainį įdėkite po vieną lauro lapelį. Šis paprastas triukas padeda apsaugoti riešutus nuo gedimo ir kartu tinka džiovintiems grybams laikyti.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		