ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Desertai

Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu – tai įspūdingas, lengvas ir šventiškai atrodantis desertas, kuris sujungia traškų morengą, švelnų plaktos grietinėlės kremą, gaivias avietes ir elegantiškas baltojo šokolado drožles su švelniu rūgštumu iš aviečių padažo.

Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu: receptas

Šis saldžiarūgštis desertas ne tik atrodo įspūdingai ant stalo, bet ir puikiai dera skonių kontrastais – traškumas, švelnumas ir vaisinė gaiva. Tobulas pasirinkimas ypatingoms progoms ar vasariškai šventei.

Ingredientai:

Morengui:

  • 6 kiaušinių baltymai
  • 375 g cukraus
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 arb. š. baltojo vyno acto
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 300 g šviežių aviečių (papuošimui)

Šokolado drožlėms:

  • 200 g baltojo šokolado (susmulkinto)
  • Apie 5 g džiovintų aviečių gabalėlių

Avietiniam įdarui:

  • 600 ml riebaus plakamo kremo (grietinėlės)
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • Dvi nedidelės saujos (apie 10 g) džiovintų aviečių gabalėlių

Avietiniam padažui:

  • 350 g šaldytų arba šviežių aviečių
  • 2 valg. š. cukraus pudros

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros. Ant kepimo popieriaus lapo apsibrėžti 28 cm skersmens apskritimą (galima naudoti didelę vakarienės lėkštę kaip trafaretą).
2. Morengui: elektriniu plakikliu plakti kiaušinių baltymus kol susidarys standžios viršūnėlės, kurios nesubliūkšta nuėmus plaktuvą. Tada, nenustojant plakti, po šaukštą berti cukrų, kol visas cukrus įsimaišys ir masė taps blizgi bei išlaikys standžią struktūrą.
3. Sumaišyti kukurūzų krakmolą su actu ir įmaišyti į morengą kartu su vanilės ekstraktu.
4. Paruoštą kepimo popierių dėti ant didelės skardos, piešta puse žemyn. Užfiksuoti keturis kampus trupučiu morengo, kad popierius neslankiotų.
5. Dideliu šaukštu arba mentele dėti morengo masę į nubrėžtą apskritimą, paskirstyti jį iki kraštų, suformuojant šiek tiek aukštesnius šonus ir įdubimą centre – ten vėliau bus kremas.
6. Orkaitėje sumažinti temperatūrą iki 140 °C temperatūros. Kepti apie 1 val, kol paviršius bus sausas ir traškus, bet dar neparudavęs. Išjungti orkaitę, praverti dureles visiškai ir palikti morengą atvėsti bent 1 val, o geriausia – visiškai.
7. Šokolado drožlėms: atsidėti trečdalį šokolado. Likutį ištirpinti dubenyje virš silpnai verdančio vandens, kol temperatūra pasieks 45 °C. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti atidėtą šokoladą ir maišyti kol temperatūra nukris iki 26-27 °C. Tuomet vėl trumpam pašildyti iki 28–29 °C.
8. Ištepti šokoladą ant kepimo popieriaus, pabarstyti džiovintomis avietėmis ir palikti sustingti.
9. Įdarui: plakti grietinėlę kol susiformuos minkštos viršūnėlės. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir džiovintas avietes.
10. Avietiniam padažui: sudėti avietes, cukraus pudrą ir 2 šaukštus vandens į puodą. Kaitinti ant silpnos kaitros, dažnai maišant, kol avietės suirs. Nukelti nuo kaitros, dar šiek tiek sutrinti šakute arba trintuvu.
11. Pertrinti per smulkų sietelį į ąsotį, jei reikia, įpilti šlakelį vandens, kad būtų pasiekta norima konsistencija. Atvėsinti šaldytuve.
12. Kai šokoladas sustings – sulaužyti jį į plokšteles.
13. Patiekimui: į morengo vidurį dėti plakto kremo, apibarstyti šviežiomis avietėmis, užbarstyti dar džiovintų aviečių, užpilti padažu ir papuošti šokolado drožlėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AvietėsBaltasis šokoladasPavlova

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Receptai

Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.

2025-07-08
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Apkepai

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

2025-06-05
Makaronai su brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.

2025-07-06
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

2025-06-17

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?