ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Perlenkta špinatų ir rikotos pica
Receptai

Perlenkta špinatų ir rikotos pica

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
Perlenkta špinatų ir rikotos pica

Perlenkta špinatų ir rikotos pica – tai gardus, traškios plutos kepinys su švelniu, kreminiu sūrio įdaru. Šis kepinys taip pat puikiai tinka iš anksto paruošti ir pasiimti į darbą ar išvyką, nes jis skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Jei norisi eksperimentuoti, į įdarą galima pridėti ir kitų ingredientų, pavyzdžiui, keptų pievagrybių, vytinto kumpio ar net saulėje džiovintų pomidorų, kurie suteiks dar daugiau skonio.

Perlenkta špinatų ir rikotos pica: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei ir dera su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.

Ingredientai:

  • Paruoštos picos tešlos (namie ruoštos ar pirktinės)
  • 140 g šaldytų špinatų
  • 240 g rikotos sūrio
  • 1 mocarelos rutuliukas
  • ¾ arb. š. druskos
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sauja kukurūzų miltų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Stalviršį pabarstyti miltais, picos tešlą padalinti pusiau ir iškočioti tešlą į ovalus.
2. Špinatus atitirpinti, nuspausti vandenį ir šiek tiek pasmulkinti.
3. Į dubenį sudėti špinatus, rokotą, tarkuotą mocarelą, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
4. Paruoštą įdarą išdėlioti ant vienos tešlos ovalų pusės, paliekant 2 cm kraštą.
5. Įdarą uždengti kita tešlos puse (perlenkti) ir kraštus gerai suspausti, suformuojant dekoratyvinį kraštą.
6. Kepimo skardą pabarstyti kukurūzų miltais, perkelti paruoštas picas ir viršų aptepti alyvuogių aliejumi.
7. Orkaitę įkaitinti iki 230 C temperatūros ir kepti apie 25 min, kol viršus taps auksinės rudos spalvos, o įdaras karštas ir išsilydęs.

Taip pat skaitykite

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
2025-08-20
Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
2025-09-15
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
2025-08-26
Vištienos čli troškinys
Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas
2025-06-19

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:picaRikotaŠpinatai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Desertai

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai

Rugsėjo 18-28 d. Indijos vasara. Moterys, pasinaudokite šia proga!
Horoskopai

Rugsėjo 18-28 d. Indijos vasara. Moterys, pasinaudokite šia proga!

Ar socialiniai tinklai didina vienišumą? Naujas tyrimas atskleidžia tai
Gyvenimas

Ar socialiniai tinklai didina vienišumą? Naujas tyrimas atskleidžia tai

Lęšių ir daržovių sriuba
Receptai

Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu

Ištepkite orkaitės groteles ir palaukite. Nešvarumai lengvai nusivalys
Gyvenimas

Ištepkite orkaitės groteles ir palaukite. Nešvarumai lengvai nusivalys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?