ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Plakta feta – puikaus skonio padažas
Naudinga

Plakta feta – puikaus skonio padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-08
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Plakta feta
Plakta feta

Plakta feta – padažo skonis sodrus, bet kartu gaivus, o tekstūra maloniai puri. Puikus padažas pitos duonelėms, grisini lazdelėms ar tepti ant duonos.

Plakta feta: receptas

Puikiai tinka kaip užtepėlė, garnyras ar dalis lengvos vakarienės.

Ingredientai:

  • 200 g fetos sūrio
  • 150 g graikiško jogurto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g skrudintų saulėgrąžų ir (arba) moliūgų sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į virtuvinį kombainą sudėti fetą ir jogurtą. Plakti kol masė taps vientisa ir puri. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Patiekiant viršų apšlakstyti šiek tiek aliejaus, apibarstyti juodaisiais pipirais ir truputėliu aitriosios paprikos dribsnių.

Taip pat skaitykite

Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša
Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša
2025-08-10

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:fetaFetos padažasPadažasPadažas užkandžiamsPlakta feta

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis netinkamas daiktas automobilyje gali kainuoti prarastą technikinę
Automobiliai

Šis netinkamas daiktas automobilyje gali kainuoti prarastą technikinę

Pusryčių keksiukai su riešutais
Desertai

Pusryčių keksiukai su riešutais

Mityba svorio metimui
Sveikata ir grožis

Mitybos planas svorio metimui: subalansuota ir efektyvi dieta

Ką svarbaus galime išmokti iš japonų kultūros?
Gyvenimas

Ką svarbaus galime išmokti iš japonų kultūros?

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Mėsos patiekalai

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?