ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Mėsos patiekalai

Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu

Sakartvelo virtuvė garsėja ne tik chačapuri ir chinkaliais, bet ir daugybe kitų išskirtinių patiekalų. Vienas iš mažiau žinomų šedevrų – „Chkmeruli“ – vištienos šlaunelės, troškintos švelniame kreminiame česnakiniame padaže. Šis patiekalas, kilęs iš Gruzijos Racha regiono, yra paprastas, bet ypatingo skonio pasirinkimas šeimos ar draugų vakarienei.„Chkmeruli“ yra lengvai paruošiamas ir puikiai tiks tiems, kurie nori praplėsti savo kulinarinį repertuarą.

Šis patiekalas pasižymi unikaliu skoniu ir tekstūra: vištiena, iš pradžių apkepinta keptuvėje, tampa maloniai traški, o troškinama krosnyje – ypatingai sultinga. Kreminis česnakinis padažas, praturtintas tradiciniais gruziniškais prieskoniais, suteikia šilkinės tekstūros ir intensyvaus aromato. Patiekalą dar labiau pagyvina šviežia kalendra ir ką tik iškepta traški duona.

Vištienos patiekalas „Chkmeruli“: receptas

Vištienos patiekalas „Chkmeruli“: receptas

Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės su blauzdelėmis – 3 vnt.
  • Augalinis aliejus – 1 valg. šaukštas
  • Česnako skiltelės – 3 vnt.
  • Šviežia kalendra – pusė pundelio
  • Grietinėlė (20%) – 200 ml
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji malti pipirai – pagal skonį
  • Prieskoniai „Utsho-suneli“ – pagal skonį
  • Traški duona – 200 g

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles su blauzdelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Iškepusias šlauneles išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
  2. Toje pačioje keptuvėje lengvai pakepinkite smulkintą česnaką, kol jis paskleis aromatą. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą kalendrą ir prieskonius „Utsho-suneli“. Gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Užvirinkite padažą ant nedidelės ugnies.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Vištieną kartu su padažu perkelkite į kepimo indą ir kepkite 20 minučių. Per šį laiką vištiena taps dar sultingesnė ir įsigers kreminio padažo skonio.
  4. Chkmeruli patiekite su šviežia traškia duona, kuri puikiai tiks padažui semti. Papuoškite smulkintomis kalendros šakelėmis ir, jei norite, įspauskite šlakelį citrinos sulčių.

Keletas papildomų patarimų

  • Jei neturite „Utsho-suneli“ prieskonių, galite juos pakeisti maltais kalendros ar ožragės sėklomis.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, pridėkite žiupsnelį aitriosios paprikos.
  • Jei mėgstate tirštesnius padažus, galite įdėti šiek tiek miltų arba krakmolo.

Chkmeruli – tai ne tik dar vienas vištienos patiekalas. Tai kelionė į Sakartvelo skonio pasaulį, kuriame dera paprastumas, aromatingi prieskoniai ir švelnios tekstūros. Jei ieškote patiekalo, kuris sušildytų ir stebintų svečius, Chkmeruli bus nepakeičiamas pasirinkimas! Pasinerkite į gruziniškos virtuvės paslaptis ir atraskite naujus mėgstamus receptus. Skanaus!

Šaltinis: https://shuba.life/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grietinėlėSakartvelo virtuvėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Desertai

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile

2025-06-20
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais

2025-07-04
Vištienos čli troškinys
Receptai

Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas

2025-06-19
Kaip saugiai atitirpinti vištieną: metodai ir klaidos
Gyvenimas

Kaip saugiai atitirpinti vištieną: geriausi metodai ir klaidos, kurių reikėtų vengti

2025-06-27

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?