Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle – tai elegantiškas, lengvas desertas, kur susijungia gaivus saldumas, lengva rūgštelė ir traškesys.
Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle: receptas
Toks desertas atrodo itin įspūdingai patiektas ant stalo ir yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek ypatingiems kasdieniams malonumams.
Ingredientai:
- 115 g cukraus pudros
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 200 g mėlynių
Saldintai grietinėlei: - 165 ml grietinėlės (riebios)
- 25 g cukraus pudros
- 2 lašai vanilės ekstrakto
- 1 citrina (žievelė ir šlakelis sulčių)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti didelę skardą kepimo popieriumi. Pabarstyti darbastalį gausiai cukraus pudra ir iškočioti tešlą į stačiakampį. Ji turi būti labai plona, kiek tik įmanoma, bet netempiant.
2. Supjaustyti 18 stačiakampių ir sudėti juos ant paruoštos skardos. Apibarstyti gausiai cukraus pudra ir dėti į šaldytuvą 30 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kepti orkaitėje 5 min. Ištraukus pabarstyti dar cukraus pudra ir kepti dar 5 min, kol taps auksinės rudos spalvos. Išimti iš orkaitės ir atidėti.
5. Saldintai grietinėlei plakti grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę dideliame dubenyje, kol susiformuos vidutinio standumo kremas. Įmaišyti citrinos žievelę ir šlakelį sulčių pagal skonį, tuomet sudėti masę į konditerinį maišelį su 1 cm antgaliu.
6. Ant serviravimo lėkštės dėti vieną tešlos lakštelį, išspausti ant jo grietinėlės, tarp jos įdėti mėlynių. Uždėti kitą tešlos sluoksnį ir pakartoti dar vieną kartą. Viršų apibarstyti cukraus pudra. Kartoti tol, kol bus sunaudota visa tešla ir kremas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.