ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis – šis sotus, kvapnus ir šildantis saldžiųjų bulvių bei avinžirnių karis yra puikus augalinis patiekalas visai šeimai. Turtingas skoniais ir švelniai aštrus, jis puikiai dera su ryžiais ir sušildo net vėsiausią dieną.

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei be mėsos.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • ½–1 arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
  • 50 g šviežio imbiero
  • 500 g avinžirnių
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 750 g saldžiųjų bulvių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g ryžių (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkais, suberti kmynų sėklas ir kepti apie minutę, kol pasklis aromatas. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas. Tuomet sudėti tarkuotą česnaką, aitriųjų pipirų dribsnius ir tarkuotą imbierą, kepti dar 3 min.
2. Į puodą suberti avinžirnius, pomidorus ir nedideliais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves. Įpilti tiek vandens (maždaug 500 ml), kad apsemtų avinžirnius ir bulves, ir užvirti, viską gerai išmaišyti.
3. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos kaitros 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol bulvės suminkštės ir ims irti, o padažas sutirštės. Jei reikia, virimo metu įpilti šiek tiek daugiau vandens.
4. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Karį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti iš karto su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Pyragėliai su šokoladu
Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas
2025-07-11
Mini bananų blyneliai
Mini bananų blyneliai
2025-06-24
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
2025-06-21
Moliūgų pyragas su varške ir medumi – skanus ir sveikas pasirinkimas! Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės puikiu desertu
Moliūgų pyragas su nedideliu miltų kiekiu: visi mano kolegos prašė šio deserto recepto
2025-10-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaikaris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Maisto likučius laikote folijoje? Pasirodo, tai prastas sprendimas
Sveikata ir grožis

Maisto likučius laikote folijoje? Pasirodo, tai prastas sprendimas

Medaus tortas su karamele receptas
Desertai

Kitoks medaus tortas, kuriuo liks sužavėti visi!

Pranašiški sapnai kokie sapnai žada, kad sulauksite finansinės sėkmės
Horoskopai

Pranašiški sapnai: kokie sapnai žada, kad sulauksite finansinės sėkmės?

Pinta duona
Naudinga

Pinta duona – iškepti itin paprasta

Dilgėlės - aukso šaltinis mūsų organizmui.
Naudinga

Dilgėlės – aukso šaltinis mūsų organizmui. Išbandykite gardų patiekalą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?