ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
Receptai

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija

Šis paprastas ir elegantiškas receptas su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu ne tik puikiai tinka kaip lengva vakarienė, bet ir gali būti puikus užkandis ar šventinio stalo dalis. Salotos su kriaušėmis – tai ideali derinių kombinacija, kur švelnios ir šiek tiek kartokos salotų lapų, saldaus padažo, sultingų ir gaivių vaisių bei sodraus, lengvai aštraus mėlynojo sūrio su pelėsiu skoniai susilieja į harmoningą visumą.

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu yra ne tik lengvos ir skanios, bet ir labai naudingos sveikatai. Kriaušės yra puikus skaidulų šaltinis, kuris padeda gerinti virškinimą ir stiprina širdies bei kraujagyslių sistemą. Tuo tarpu riešutai, turintys daug sveikų riebalų ir baltymų, puikiai papildys šį patiekalą, suteikdami jam sotumo ir energijos. Mėlynasis sūris – švelnus, tačiau turintis išskirtinį skonį – subalansuoja salotas, suteikdamas joms aštrumo ir unikalumo.

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: receptas

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: receptas

Reikalingi ingredientai:

  • 6 salotų lapai (galite pasirinkti mėgstamus, pvz., romaine ar bet kokias kitų žaliųjų salotų rūšis)
  • 2 kriaušės (pasirinkite tvirtesnes kriaušes, kurios nepraranda savo tekstūros)
  • 70 g rukolos
  • 1/2 stiklinės graikinių riešutų (galite pakeisti migdolais ar kitais riešutais)
  • 100 g mėlynojo sūrio (gali būti Roquefort, Gorgonzola ar kitas mėlynojo sūrio variantas)
  • 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus (geriausia naudoti pirmo spaudimo aliejų)
  • 3 šaukštai obuolių acto
  • 1/4 stiklinės cukraus (gali būti ir medus, jei norite švelnesnio saldumo)
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/6 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Taip pat skaitykite

Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
2025-06-23
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius
2025-06-17
Moliūgų keksiukai desertui
Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas
2025-07-12
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
2025-08-15

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pagaminkite padažą, kad jis turėtų laiko pastovėti. Tam tiesiog sumaišykite alyvuogių aliejų, obuolių actą, cukrų, druską ir pipirus stiklainyje su labai sandariu dangčiu. Gerai suplakite, kol cukrus ištirps ir visi ingredientai gerai susimaišys. Šį padažą galite laikyti šaldytuve, o prieš patiekdami salotas, tiesiog užpilkite ant jų.
  2. Kruopščiai nuplaukite salotų, rukolos lapus ir kriaušes. Išimkite kriaušių sėklas ir kotelius, tada supjaustykite kriaušes į plonus gabaliukus. Jei norite, galite apšlakstyti kriaušes citrinos sultimis, kad jos nepajuostų.
  3. Dideliame dubenyje atsargiai sumaišykite suplėšytus salotų lapus, rukolą, kriaušes, graikinius riešutus ir mėlynąjį sūrį. Galite naudoti bet kokį mėlynąjį sūrį, tačiau tikrinkite, kad jis būtų pakankamai kietas, kad lengvai susmulkintumėte ir tolygiai paskirstytumėte po salotas.
  4. Supilkite paruoštą padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.

Patarimai ir papildomos pastabos

Šios salotos puikiai tinka prie beveik bet kokio patiekalo – ypač prie keptos jautienos filė, švelnios vištienos krūtinėlės, keptos kiaulienos ar kalakutienos. Jų skonis taip pat derės su gaiviais vaisiais, tokiais kaip obuoliai ar granatai, todėl galite eksperimentuoti su ingredientais pagal savo skonį.

Tai ne tik lengvas, bet ir labai maistingas patiekalas, kupinas vitaminų, antioksidantų ir sveikų riebalų, todėl jis tiks įvairioms dietoms ir gyvenimo būdams. Jei norite, galite į salotas įtraukti dar kitų sveikų ingredientų, tokių kaip grūdai (pvz., bolivinė balanda), šoninė arba keptos daržovės, kad salotos taptų dar sotesnės.

Taigi, šios salotos ne tik puikiai atrodys ant stalo, bet ir bus skanios kiekvienam, kas nori mėgautis sveiku ir skaniu patiekalu.

Šaltinis: https://shuba.life/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KriaušėsMėlynasis sūrisRiešutaisalotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Geraširdiškiausi zodiako ženklai.
Horoskopai

Zodiako ženklai ir jų vertinimas pagal geraširdiškumą. Kurie iš jų yra itin geros širdies?

Šis metodas padės atkimšti užgulusią nosį vos per pora minučių be jokių purškalų
Sveikata ir grožis

Šis metodas padės atkimšti užgulusią nosį vos per pora minučių be jokių purškalų

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais

Kaip įveikti nuovargį po darbo: 7 mokslu pagrįsti būdai atgauti energiją
Gyvenimas

Kaip įveikti nuovargį po darbo: 7 mokslu pagrįsti būdai atgauti energiją

Jeigu tai nutiks Irane - pasekmes pajusime ir mes. Iranas
Lietuva ir pasaulis

Jeigu tai nutiks Irane – pasekmes pajusime ir mes

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?