ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
Receptai

Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Neįtikėtinai skanios salotos bus tikra palaima žiemą. Be visų kitų privalumų, jas galite laikyti tiesiog kambaryje ir nereikia jų sudėtingai sterilizuoti. Gaminimo procesas yra labai paprastas. Taip pat galima eksperimentuoti su daržovių kiekiu ir sudėtimi. Bet kokiu atveju bus skanu ir labai gražiai atrodys.

Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas

Ingredientai:

  • 800 g pomidorų
  • 400 g agurkų
  • 2-3 paprikos
  • 200 g kopūstų
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 5 skiltelės česnako
  • 50 g petražolių ir krapų
  • 2 šaukštai (su kaupu) druskos
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2 šaukštai acto

Marinatui:

  • 2 lauro lapai
  • 15-20 juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai aliejaus

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Medaus tortas su karamele receptas
Kitoks medaus tortas, kuriuo liks sužavėti visi!
2025-06-14
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
2025-07-23
Klasikinis jautienos padažas
Klasikinis jautienos padažas
2025-10-09
  1. Paruoškite daržoves. Morkas ir paprikas supjaustykite mažomis juostelėmis, agurkus ir svogūnus – žiedais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, kopūstus susmulkinkite. Supjaustykite česnaką, susmulkinkite žalumynus.
  2. Daržoves sudėkite į sterilius stiklainius.
  3. Jei įmanoma, užpildykite stiklainį kuo sandariau, bet ne iki viršaus. Svarbu, kad pomidorai neatsidurtų viršutiniame sluoksnyje, kitaip tolesnio apdorojimo metu jie tiesiog išlįs. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus ir uždenkite dangteliais, stipriai neužsukite.
  4. Po 15-20 minučių nupilkite vandenį iš stiklainių į puodą. Pridėkite lauro lapų, pipirų žirnelių, aliejaus ir paruoškite marinatą. Užvirus leiskite marinatui virti dar 2-3 minutes. Kol marinatas verda, į kiekvieną stiklainį pridėkite druskos, cukraus ir acto atskirai. Vienam 1,5 litro stiklainiui reikės 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukšto druskos ir 1 šaukšto acto.
  5. Užpilkite salotas marinatu ir sandariai užsukite dangtelius.
  6. Apverskite stiklainius, apvyniokite rankšluosčiu ir leiskite visiškai atvėsti. Po to padėkite į atitinkamą laikymo vietą.

Skanaus!

ŽYMOS:Marinuotos salotosSalotos žiemaisalotų receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkštos bandelės su dešra
Naudinga

Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Gėrimai

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose

Kodėl verta valgyti medų prieš miegą: 5 priežastys
Sveikata ir grožis

Kodėl verta valgyti medų prieš miegą: 5 priežastys

Žarnyno sveikata ir svarba
Sveikata ir grožis

Kaip žarnyno sveikata gali pakeisti bendrą žmogaus savijautą?

11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas
Sveikata ir grožis

11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?