ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » „Silkė pataluose“ nesurūgsta net po 4 dienų: į salotas dedu 1 šaukštą – natūralus konservantas
Gyvenimas

„Silkė pataluose“ nesurūgsta net po 4 dienų: į salotas dedu 1 šaukštą – natūralus konservantas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-12-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Silkė pataluose: vienas šaukštas, kuris padeda salotoms ilgiau išlikti šviežioms
Silkė pataluose: vienas šaukštas, kuris padeda salotoms ilgiau išlikti šviežioms

Niekam nesinori skirti daug laiko šventinių salotų gamybai tam, kad jau po poros dienų jas tektų išmesti. Ypač kai kalba eina apie vieną populiariausių patiekalų ant šventinio stalo – „Silkę pataluose“. Tai sluoksniuotos salotos, reikalaujančios nemažai kantrybės: reikia paruošti ingredientus, juos atvėsinti, o tada dar ir estetiškai sudėlioti. Todėl natūralu ieškoti būdo, kaip šį patiekalą išlaikyti šviežią kuo ilgiau.

Kas padeda sulėtinti salotų gedimą

Patyrę kulinarai dalijasi paprasta, bet veiksminga gudrybe: pakanka vos vieno valgomojo šaukšto citrinos sulčių arba obuolių acto. Šie ingredientai veikia kaip natūralūs konservantai – jų rūgštinė terpė lėtina mikroorganizmų dauginimąsi, dėl kurio salotos pradeda gesti.

Papildomas privalumas – citrinos sultys ar obuolių actas neleidžia bulvėms patamsėti, subalansuoja sūraus silkės ir riebaus majonezo skonį, todėl patiekalas tampa ne tik ilgaamžiškesnis, bet ir harmoningesnio skonio.

Kaip teisingai įmaišyti konservantą

@Freepik
@Freepik

Kad salotų tekstūra nenukentėtų, nereikėtų pilti citrinos sulčių ar acto tiesiai ant sluoksnių. Specialistai rekomenduoja kitą būdą. Pirmiausia paimkite majonezą, kuriuo tepsite salotų sluoksnius, ir į jį įmaišykite vieną valgomąjį šaukštą šviežiai spaustų citrinos sulčių. Padažą gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir tik tada naudokite sluoksniams pertepti.

Taip pat skaitykite

Vyno etiketas: dažniausios klaidos, kurias daro net patyrę
Vyno etiketas: dažniausios klaidos, kurias daro net ir patyrę mėgėjai
2025-06-04
Kaip citrinos rūgštis gali išvalyti skalbimo mašiną? Naudingas patarimas
Kaip citrinos rūgštis gali išvalyti skalbimo mašiną? Naudingas patarimas
2025-09-09
Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
2025-07-06
6 ženklai, kad vienintelis suaugęs jūsų santykiuose esate jūs
6 ženklai, kad vienintelis suaugęs jūsų santykiuose esate jūs
2025-09-10

Taip rūgštis pasiskirsto tolygiai, nekeičia salotų struktūros ir nesugadina jų išvaizdos.

Tinkamas laikymas – ne mažiau svarbus

Net ir naudojant natūralų konservantą, svarbu laikytis kelių taisyklių. Visų pirma, niekada nekomponuokite salotų iš dar šiltų daržovių – jos turi visiškai atvėsti. Taip pat paruoštas salotas būtina sandariai uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve, kad jos kuo mažiau kontaktuotų su oru.

Laikantis šių paprastų patarimų, „Silkė pataluose“ išliks šviežia, gardi ir saugi vartoti net keturias dienas, o jūs galėsite be streso mėgautis šventėmis.

ŽYMOS:actasNatūralus konservantasSilkės paruošimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius
Gyvenimas

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius

Psichologinis testas: paslėptas talentas sužinokite savo supergalią per 5 minutes
Gyvenimas

Koks jūsų paslėptas talentas: trumpas 5 minučių testas atskleis jūsų supergalią

tai padeda pašalinti kriauklės užsikimšimą
Gyvenimas

Santechnikai slepia nuo jūsų  šią gudrybę: tai padeda pašalinti kriauklės užsikimšimą vos per kelias minutes

Kaip tinkamai valyti viryklę: ekspertų patarimai
Gyvenimas

Kaip tinkamai valyti viryklę: ekspertų patarimai

Plastikiniai maišeliai kelių stiprinimui: Nauja viltis aplinkosaugoje
Įdomu

Plastikiniai maišeliai kelių stiprinimui: Nauja viltis aplinkosaugoje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?