ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Receptai

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-15
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais – tai puikus sezoninis patiekalas, kuris tinka ir kaip lengva vakarienė, ir kaip garnyras. Kepti ridikėliai nustebins švelnesniu skoniu, o šiltos bulvės suteiks sotumo.

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais: receptas

Tobulas pasirinkimas pavasariui ar vasarai, kai norisi kažko šviežio, bet šildančio.

Ingredientai:

  • 500 g bulvių
  • 1 pundelis ridikėlių
  • Sauja mėgstamų žalumynų (pvz. rukola ar špinatai)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • Druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį

Padažui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š.obuolių arba vyno acto
  • 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Bulves nuplaukite ir, jei didesnės – perpjaukite per pusę. Sudėti į kepimo formą.
  2. Ridikėlius perpjauti per pusę arba ketvirčiais (priklausomai nuo dydžio) ir taip pat sudėti į tą pačią formą.
  3. Apšlakstyti daržoves alyvuogių aliejumi, pagardinti druska, pipirais ir raudonėliu. Išmaišyti.
  4. Kepti 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min, kol bulvės suminkštės, o daržovės lengvai apskrus.
  5. Tuo tarpu žalumynus šiek tiek susmulkinti ir sudėti į dubenį.
  6. Sumaišyti padažo ingredientus dubenėlyje.
  7. Iškepusias daržoves ištraukti iš orkaitės, šiek tiek atvėsti ir sudėti ant salotų lapų.
  8. Apšlakstyti padažu.
  9. Patiekti šiltas arba kambario temperatūros.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Bananinis pieno ir ledų kokteilis
Bananinis pieno ir ledų kokteilis
2025-07-25
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
2025-08-05
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
2025-06-05
Jūros gėrybių troškinys
Jūros gėrybių troškinys
2025-08-18
ŽYMOS:Karštos salotosSalotos su bulvėmisŠiltos salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties.
Sveikata ir grožis

Šiuos saldėsius galite valgyti be sąžinės graužaties

Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?
Įdomu

Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?

Šeši įdomūs faktai apie moterų energiją, kurių galbūt nežinojote
Uncategorized

Šeši įdomūs faktai apie moterų energiją, kurių galbūt nežinojote

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?
Desertai

Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai
Desertai

Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: gardus skanėstas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?