Kodėl skumbrė su svogūnais yra puikus pasirinkimas
Namie gaminama skumbrė su svogūnais pranoksta parduotuvėje perkamą produktą tiek skoniu, tiek kokybe. Jūs tiksliai žinote, kokie ingredientai naudojami, o marinato receptūrą galite prisiderinti pagal savo skonį.
Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniams susibūrimams. Skumbrės mėsa yra riebi ir maistinga, o derinys su svogūnais suteikia ypatingą skonį ir aromatą.
Reikalingi ingredientai ir jų paruošimas
Skumbrės su svogūnais receptui reikės šių produktų:
- 3 nuluptos skumbrės
- 1 litras vandens
- 5 šaukštai druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai juodos arbatos
- 1 didelis svogūnas
- 10 kalendros sėklų
- 2 gvazdikėliai
- 2 juodųjų pipirų žirneliai
- sauja svogūnų lukštų
Prieš gaminimą patikrinkite, ar skumbrės yra šviežios ir kokybiškai nuluptos. Svogūnus supjaustykite stambiais žiedais.

Marinato gaminimo proceso žingsniai
1. Į didelį puodą supilkite vandenį ir ištirpinkite druską bei cukrų.
2. Suberkite pipirus, gvazdikėlius, kalendros sėklas ir supjaustytą svogūną.
3. Įberkite juodąją arbatą ir svogūnų lukštus. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite.
4. Kai marinatas užvirs, iš karto nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
5. Atvėsusį marinatą nukoškite per sietelį, kad atsikratytumėte lukštų ir prieskonių.
Žuvies marinimo ir laikymo taisyklės
Paruoštas skumbres sudėkite į tinkamo dydžio indą ir pilnai užpilkite atvėsusiu marinatu. Žuvis turi būti visiškai panardintos skystyje.
Marinuokite šaldytuve mažiausiai 48 valandas. Per šį laiką skumbrė įgers visus marinato skonius ir įgis patrauklų auksinį atspalvį. Ilgiau marinuoti galima – skonis tik pagerės.
Patiekimo būdai ir saugojimo patarimai
Prieš patiekimą skumbrę išimkite iš marinato ir atsargiai nušluostykite popieriniais rankšluosčiais. Ploną aliejaus sluoksnelį ant paviršiaus galite palikti – tai išsaugo žuvies drėgmę.
Supjaustykite į porcijas ir patiekite su duona, bulvėmis ar šviežiais daržovių salotais. Šaldytuve tinkamai supakuota skumbrė išsilaiko iki 5 dienų.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney