ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!
Mėsos patiekalai

Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!
Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!

Norite, kad mėsa visuomet būtų minkšta, sultinga ir skani? Profesionalūs virėjai naudoja specialius metodus, kurie padeda greitai suminkštinti net labai kietus mėsos gabalus. Šie patarimai tiks tiek jautienai, tiek kiaulienai, o kai kuriuos metodus galite išbandyti tiesiog namuose su įprastais ingredientais.

Kepimo milteliai – paprastas triukas minkštinti mėsą

Kepimo milteliai gali per trumpą laiką suskaidyti mėsos baltymus ir pagerinti tekstūrą. Juos galite naudoti dviem būdais:

1 būdas: pabarstykite mėsą kepimo milteliais, palikite kelioms valandoms šaldytuve, tada nuplaukite ir kepkite ar troškinkite.

2 būdas: sumaišykite kepimo miltelius su vandeniu, kad gautumėte pastos konsistenciją, gerai aptepkite mėsą ir 1–3 valandas laikykite šaldytuve. Po to nuplaukite ir ruoškite įprastai.

Taip pat skaitykite

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Gervuogių sūrio pyragas
Gervuogių sūrio pyragas
2025-08-12
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
2025-07-15
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
2025-10-22

Kiviai – stebuklingas mėsos minkštinimas

Kiviai turi fermentų, kurie tirpdo baltymus ir minkština mėsą.

Jums reikės:

  • 1–2 kivių
  • 1–1,5 kg mėsos
  • Druskos, prieskonių, rozmarinų, svogūnų ar česnakų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Nuplaukite ir nusausinkite mėsą bei kivius.
  2. Kivius sutrinkite elektriniu trintuvu.
  3. Įberkite mėsą druskos ir prieskonių, sudėkite į kivių mišinį.
  4. Marinuokite 30 min. – 1,5 val., bet ne ilgiau kaip 2 valandas.

Kiti efektyvūs mėsos minkštinimo ingredientai

  • Pomidorai: rūgštis tirpdo baltymus, galima naudoti smulkintų pomidorų tyrę ar kečupą.
  • Alus: kartus alus minkština mėsą, marinuokite bent valandą arba per naktį.
  • Coca-Cola: rūgštis ir saldus skonis minkština ir suteikia unikalų skonį.
  • Pasukos ir jogurtas: pieno rūgštys skaido baltymus, suteikia skonio ir minkštumo.
  • Druska: skaido baltymus ir pagerina tekstūrą, bet nesūdykite per daug.
  • Vynas, citrinų ar laimo sultys: minkština skaidulas ir praturtina skonį.

Patarimai ruošiant mėsą

  • Jei mėsos gabalas labai kietas, troškinkite su dilgėlių lapais.
  • Prieš kepimą apšlakstykite citrinos sultimis, kad mėsa nesutrupėtų.
  • Kiaulieną galima apšlakstyti alumi, kad plutelė būtų traški, o vidus sultingas.
  • Senesnę mėsą pabarstykite druska prieš kepant ar troškinant – taps tarsi šviežia.
  • Vištienai traškumo suteiks trupučio cukraus pudros pabarstymas.

Profesionali receptūra minkštai jautienai

Jums reikės:

  • 500 g jautienos
  • 1 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Prieskonių (pvz., Vegeta)
  • Augalinio aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Pjaustykite jautieną namuose maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
  2. Sumaišykite soda, citrinos sultimis, kiaušinio baltymu ir kukurūzų krakmolu.
  3. Aptepkite mėsą mišiniu ir palikite trumpam marinuotis.
  4. Kepkite, troškinkite ar gaminkite ant grotelių kaip įprasta.

Svarbiausia – nepirkite pjaustytos mėsos, o pjaustykite ją namuose! Jei manote, kad negalite to padaryti, tam yra paprastas įrankis. Įdėkite jautieną kuriam laikui į šaldiklį, kad šiek tiek sukietėtų jos paviršius. Dėl to mėsą pavyks puikiai supjaustyti lygiais ir vienodais griežinėliais. Stenkitės pjaustyti kuo plonesniais – maždaug 0,5 cm storio.

Taip pat skaitykite

Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose?
Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose ir kasdieniuose patiekaluose?
2025-08-27
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
2025-07-17
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
2025-10-27
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepimo milteliaiKiviaimaisto gaminimasmėsa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Juodasis penktadienis artėja: šie patarimai padės išsirinkti ir sutaupyti nemažai pinigų?
Ekonomika ir verslas

Juodasis penktadienis artėja: šie patarimai padės išsirinkti ir sutaupyti nemažai pinigų?

Pinta duona
Naudinga

Pinta duona – iškepti itin paprasta

Tik 6 minutės per dieną: ir jūs atitolinsite Alzheimerio ligą!
Sveikata ir grožis

Tik 6 minutės per dieną: ir jūs atitolinsite Alzheimerio ligą!

Česnakų laikymas - kaip išsaugoti kuo ilgiau? Džiovinkite
Gyvenimas

Šis česnakų laikymo metodas gali padėti juos išsaugoti net iki 2 metų

Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai
Gyvenimas

Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?