ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais – tai elegantiškas ir nepaprastai gardus desertas, kuris atrodo įspūdingai, tačiau pagaminamas gana paprastai.

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais: receptas

Patiekiamos šiltos, lengvai pabarstytos cukraus pudra, rožytės puikiai dera su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Ingredientai:

  • 1 lakštas sluoksniuotos bemielės tešlos (apie 250 g)
  • 2 obuoliai
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 arb. š.cinamono
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. sviesto (tirpinto)
  • Miltelinis cukrus (pabarstymui, neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Dėti jas į dubenį su vandeniu ir citrinos sultimis, tuomet pašildyti mikrobangų krosnelėje apie 2-3 min, kad suminkštėtų ir būtų lengviau lankstomos. Nusausinti.
2. Atitirpintą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti ir supjaustyti ilgomis juostelėmis (apie 5 cm pločio).
3. Ant kiekvienos juostelės viršaus išdėlioti obuolių riekeles taip, kad jos šiek tiek persidengtų ir išlįstų už juostelės krašto. Pabarstyti ruduoju cukrumi, cinamonu, aptepti tirpintu sviestu. Užlenkti apatinį tešlos kraštą ant obuolių ir suvyniokite juostelę į ritinėlį – gausis rožės formą.
4. Rožytes dėti į keksiukų formeles arba tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min, kol tešla taps auksinės spalvos.
5. Šiek tiek atvėsinti ir, jei norisi, pabarstyti milteliniu cukrumi.

Taip pat skaitykite

Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
2025-08-13
Bananų ir tirpios kavos desertas - receptas be cukraus
Bananų ir tirpios kavos desertas – receptas be cukraus
2025-07-08
Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
2025-10-02
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
2025-09-05

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:obuoliaiSluoksniuota tešlaSluoksniuotos tešlos rožytės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pieno nauda: kodėl verta grįžti prie šio pasirinkimo
Sveikata ir grožis

Pieno nauda: kodėl verta grįžti prie šio pasirinkimo

Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
Naudinga

Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?

Nauji vėjai Rusijos ir Ukrainos karo fronte, galintys pakeisti viską. Patriot sistema. Nuotraukos šaltinis: vle.lt
Lietuva ir pasaulis

Ar Trumpas pagaliau atsimerkė? Nauji vėjai Rusijos ir Ukrainos karo fronte, galintys pakeisti viską iš esmės

6 kvailiausiai besielgentys zodiako ženklai.
Horoskopai

6 kvailiausiai besielgentys zodiako ženklai

Klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą
Gyvenimas

Klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?