Šokoladiniai keksiukai su šokoladinio kremo kepurėle – purūs, sodraus šokoladinio skonio keksiukai su švelniu sviestiniu kremu. Kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje.
Šokoladiniai keksiukai su šokoladinio kremo kepurėle: receptas
Tobulas pasirinkimas, kai norisi pasilepinti ar nustebinti kitus gardžiu skanėstu.
Ingredientai:
- 175 g miltų
- 40 g kakavos
- 1½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- 250 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. pieno
- 125 ml verdančio vandens
Kremui: - 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 130 g cukraus pudros
- 15 g kakavos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros ir iškloti dvi 12 vietų keksiukų formas su 18 popierinių formelių.
2. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą. Įmaišyti cukrų ir žiupsnelį druskos.
3. Sudėti aliejų, kiaušinius ir pieną, išplakti iki vientisos masės. Tada supilti verdantį vandenį ir dar kartą išmaišyti, kol tešla taps šilkinė ir lygi.
4. Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formose. Kepti orkaitės viduryje 20-25 min, kol keksiukai iškils, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus švari.
5. Palikti keksiukus formoje apie 5 min, tada perkelti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti.
6. Tuo metu paruošti kremą: elektriniu plakikliu išplakti sviestą, cukraus pudrą ir kakavos miltelius, kol masė taps šviesi ir puri.
7. Užtepti arba išspausti kremą ant keksiukų viršaus ir, jeigu norisi, papuošti papildomai. Laikyti sandariame inde.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.