Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais – minkšti, drėgni ir kvapnūs. Tai tikra pagunda kiekvienam desertų mėgėjui.

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais: receptas
Sodrūs šokoladiniai keksiukai su tirpstančiais šokolado gabalėliais, tobuli prie popietės arbatos.
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- 45 g kakavos miltelių
- 190 g rudojo cukraus
- 1½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. smulkios druskos
- 2 kiaušiniai
- 150 ml pasukų
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 175 ml karšto vandens
- 110 g sviesto (ištirpinto)
- 125 g pieniško šokolado lašelių (ar smulkinto šokolado)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepti 12-os duobučių keksiukų formą sviestu ir iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis.
2. Persijoti miltus ir kakavą į didelį maišymo dubenį. Suberti cukrų, kepimo miltelius ir druską, viską gerai išmaišyti. Viduryje padaryti duobutę.
3. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, pasukas, vanilės ekstraktą ir karštą vandenį. Supilti šį mišinį į duobutę miltuose ir greitai išmaišyti mentele, kol susijungs. Tuomet įmaišyti ištirpintą sviestą. Suberti didžiąją dalį šokolado lašelių ir atsargiai įmaišyti.
4. Tešlą paskirstyti į popierines formeles – jos turėtų būti užpildytos maždaug tris ketvirčius. Ant viršaus pabarstyti likusius šokolado lašelius ir kepti 18-20 min, kol keksiukai gražiai iškils ir bus iškepę.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.