ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai macarons
Desertai

Šokoladiniai macarons

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladiniai macarons
Šokoladiniai macarons

Šokoladiniai macarons – tai elegantiškas prancūziškas desertas su švelniai traškiu paviršiumi ir minkštu vidumi.

Šokoladiniai macarons: receptas

Lengvi, elegantiški ir turtingo skonio – jie puikiai tinka pasilepinimui ar išskirtiniam desertui po vakarienės.

Ingredientai:

  • 60 g šokolado (kuo tamsesnio)
  • 185 g cukraus pudros
  • 185 g maltų migdolų
  • 2 kiaušinių baltymai

    Itališkam morengui:
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1 lašas citrinos sulčių
  • 185 g smulkaus cukraus
  • 3 valg. š. vandens

    Įdarui:
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir padėti dvi kepimo skardas ant vidurinės lentynos.
2. Tešlai ištirpinti šokoladą dubenyje virš puodo su garuojančiu vandeniu – neleisti, kad dubens dugnas liestų vandenį.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti cukraus pudrą, maltus migdolus ir kiaušinių baltymus, kol gausis pasta. Įmaišyti ištirpintą šokoladą ir atidėti.
4. Itališkam morengui virtuviniu mikseriu vidutiniu greičiu plakti kiaušinių baltymus su citrinos sultimis. Tuo metu mažame puode ant didelės kaitros virti cukrų su vandeniu, kol temperatūra pasieks 117 °C (tikrinti maisto termometru).
5. Sumažinti plaktuvo greitį iki mažiausio ir labai atsargiai, plona srovele, supilti karštą cukraus sirupą į standžiai išplaktus baltymus. Padidinti greitį ir plakti dar 2-3 min.
6. Itališką morengą įmaišyti į šokoladinę migdolų pastą, kol masė taps vientisa ir pasieks „kaspino“ konsistenciją – kai šaukštu pilama tešla ant paviršiaus išlieka tarsi kaspinas. Nepersistengti maišant – permaišyta tešla gali suskilti kepdama.
7. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su 8 mm antgaliu. Iškloti du padėklus kepimo popieriumi ir išspausti 3 cm skersmens apskritimus, paliekant bent 2 cm tarpelius.
8. Išimti įkaitintas skardas iš orkaitės ir atsargiai uždėti ant jų popierių su suformuotais macarons (karšti padėklai padeda greičiau susiformuoti būdingam „apykaklės“ krašteliui).
9. Kepti orkaitėje 8 min, tuomet išimti ir atvėsinti ant grotelių.
10. Ganašui mažame puode užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti šokoladą, kol masė taps glotni. Sudėti į konditerinį maišelį su 8 mm antgaliu.
11. Ant vienos atvėsusio sausainėlio pusės užspausti maždaug arbatinį šaukštelį ganašo ir uždengti kitu sausainėliu. Laikykite vienu sluoksniu sandariame inde šaldytuve.

Taip pat skaitykite

Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
2025-07-25
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
2025-10-10
Kepta avižinė košė su grūdėta varške
Kepta avižinė košė su grūdėta varške
2025-08-09
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!
2025-09-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaikepiniaimacaronsŠokoladasŠokoladiniai desertaiŠokoladiniai macarons

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasirinkite vaisių ir sužinokite svarbius savo asmenybės bruožus
Gyvenimas

Pasirinkite vaisių ir sužinokite svarbius savo asmenybės bruožus

Kaip paruošti rožes žiemai: genėjimas, tręšimas ir apsauga
Sodas ir daržas

Kaip paruošti rožes žiemai: genėjimas ir tręšimas

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 2 d. įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 2 d. įvykių

Ar pelėsis nuodingas? Kas atsitiks, jeigu jo šiek tiek suvalgysite?
Sveikata ir grožis

Ar pelėsis nuodingas? Kas atsitiks, jeigu jo šiek tiek suvalgysite?

11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas
Sveikata ir grožis

11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?