ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai sausainiai – receptas dviems sausainiams
Desertai

Šokoladiniai sausainiai – receptas dviems sausainiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai – receptas skirtas tiems, kurie nori sausainių, bet nenori kepti didelio jų kiekio. Iš nurodytų ingredientų iškepsite du didesnius arba keturis mažesnius sausainius. Tobulai sodrūs ir šokoladiniai, sukurta visiems šokolado gerbėjams.

Šokoladiniai sausainiai: receptas

Tobuli prie kavos puodelio, pasimėgavimui ramia akimirka.

Ingredientai:

  • 50 g miltų (jei reikia, be glitimo)
  • 10 g kakavos miltelių
  • ⅛ arb. š. kepimo miltelių (jei reikia, be glitimo)
  • ⅛ arb. š. sodos
  • ⅛ arb. š. jūros druskos
  • 50 g minkšto sviesto (arba augalinio kepimo mišinio, jei norisi veganiško varianto)
  • 25 g cukraus
  • 15 g minkšto tamsaus rudojo cukraus
  • ¼ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 25 g tamsaus šokolado gabalėlių
  • ¼ arb. š. jūros druskos dribsnių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir smulkią jūros druską.
3. Šiek tiek didesniame dubenyje intensyviai išsukti sviestą, abu cukrus ir vanilę nedideliu mediniu šaukštu, kol masė taps kreminė (taip pat galima plakti rankiniu plaktuvu).
4. Į plaktą sviesto ir cukraus masę įmaišyti vieną didesnį šaukštą sausųjų ingredientų ir švelniai įmaišyti šaukštu. Tada dar maždaug 3 dalimis įmaišyti likusius sausus ingredientus. Kai visi miltai susimaišys, išmaišyti stipriau, kol tešla taps sodriai rudos spalvos. Tuomet įmaišyti šokolado gabalėlius.
5. Pasverkite tešlą ir padalinkite į dvi lygias dalis – nereikia būti visiškai tiksliems, keli gramai į vieną ar kitą pusę neturės reikšmės. Iš kiekvienos dalies suformuoti storą, apie 7 cm skersmens paplotėlį ir dėti ant kepimo skardos, paliekant bent 10 cm tarpelius – kepant sausainiai išsiplės.
6. Ant kiekvieno sausainio užbarstyti po ⅛ šaukštelio jūros druskos dribsnių ir kepti apie 12 min, kol viršus pradės trūkinėti. Po 10 min jie dar bus visai lygūs, bet per likusias dvi minutes suskils.
7. Kai paviršius suskyla, sausainiai jau iškepę. Jie vis dar bus labai minkšti – atrodys lyg neiškepti – tačiau sausainius jau reikia traukti iš orkaitės.
8. Išimti skardą iš orkaitės, sausainių nejudinti 5 min. Tada atsargiai mentele perkelti juos ant grotelių. Dėl geriausio skonio palaukti dar 10 min prieš paragaujant.

Taip pat skaitykite

Toskanietiška lašiša
Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas
2025-07-03
Bulvių pica patiks visai šeimai
Šis patiekalas padės pamiršti jūsų vaikams picą. Receptas tikrai vertas dėmesio!
2025-07-01
Takos su plėšyta kiauliena - lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
Takos su plėšyta kiauliena – lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
2025-07-18
Vienos keptuvės vištienos troškinys
Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo
2025-07-19

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:sausainiaiŠokoladas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip gaminti picą?
Gyvenimas

Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai

Toskanietiška lašiša
Receptai

Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas

Kankina nemalonūs pojūčiai kojose dėl kurių negalite išsimiegoti? Štai, ką reikėtų daryti
Sveikata ir grožis

Kankina nemalonūs pojūčiai kojose dėl kurių negalite išsimiegoti? Štai, ką reikėtų daryti

5 meilės kalbos: kaip jos padeda puoselėti santykius
Gyvenimas

5 meilės kalbos: kaip jos padeda puoselėti santykius

Obuolių actas lieknėjimui: 6 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti
Sveikata ir grožis

Obuolių actas lieknėjimui: 6 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti prieš pradėdami jį vartoti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?