Šokoladinis tortas be pieno produktų – tai purus, sodraus skonio šokoladinis tortas su lengvu kokosų aromatu ir subtiliu abrikosų džemo akcentu.
Šokoladinis tortas be pieno produktų: receptas
Tobulas desertas ypatingai progai arba tiesiog maloniam pasimėgavimui su kava ar arbata.
Ingredientai:
Tortui:
- 175 g kvietinių miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. sodos
- 2 valg. š. kakavos miltelių
- 150 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. auksaspalvio sirupo
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus
- 160 ml kokosų kremo
- 4 valg. š. abrikosų džemo
- 55 g veganiško baltojo šokolado
Glajui:
- 160 ml kokosų kremo
- 255 g veganiško pieniško arba tamsaus šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepkite dvi 20 cm skersmens kepimo formas nuimamu dugnu aliejumi ir iškloti jas kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje gerai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavos miltelius ir cukrų.
3. Atskirame inde suplakti kiaušinius, sirupą, aliejų ir kokosų kremą, kol viskas susimaišys.
4. Supilti skystus ingredientus į sausą mišinį ir plakti elektriniu plakikliu, kol tešla taps vientisa.
5. Padalinti tešlą į abi formas ir kepti apie 25-30 min, kol pyragas iškils ir švelniai atsiskirs nuo formos kraštų. Išimti iš orkaitės, išversti ant grotelių, nuimti kepimo popierių ir palikti atvėsti.
6. Tuo metu paruošti glajų: dubenyje, pastatytame virš švelniai verdančio vandens puodo (kad dubens dugnas nesiektų vandens), ištirpinti kokosų kremą ir veganišką šokoladą. Maišyti kol masė taps vientisa ir skysta. Tada palikti vėsti arba dėti į šaldytuvą, kol glajus sutirštės ir taps lengvai tepamas.
7. Vieną biskvito lakštą dėti ant serviravimo lėkštės, viršų aptepti puse abrikosų džemo. Užtepti pusę glajaus, tuomet uždėti antrą biskvitą. Viršų aptepti likusiu džemu ir glajumi. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.