Šokolado padažas – tai sodrus ir šilkinės tekstūros šokoladinis padažas, kupinas intensyvaus skonio ir subtilaus saldumo.
Šokolado padažas: receptas
Puikiai tinka prie desertų – ledų, pyragų ir vaisių, ar patiekti prie blynų ir vaflių.
Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 % kakavos)
- 175 ml grietinėlės (riebios)
- 50 ml pieno
- 30 g cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti puodą vandens, tada sumažinti kaitrą, kad vanduo lengvai virtų.
2. Virš vandens uždėti karščiui atsparų dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Sudėti susmulkintą šokoladą ir lėtai tirpinti, retkarčiais pamaišant, kol masė taps visiškai lygi. Nukelti dubenį nuo kaitros.
3. Kitame puode ant vidutinės kaitros užvirti grietinėlę, pieną ir cukrų, nuolat plakti.
4. Verdantį grietinėlės mišinį lėtai pilti į ištirpintą šokoladą, nuolat plakant, kol padažas taps vientisas ir glotnus.
5. Patiekti paruoštą padažą su blynais, ledais ar kitais desertais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.