ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sotus ir gardus pietų receptas: makaronai su kreminiu špinatų ir vištienos padažu
Makaronų patiekalai

Sotus ir gardus pietų receptas: makaronai su kreminiu špinatų ir vištienos padažu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kreminiai makaronai
Kreminiai makaronai

Jei ieškote greito ir skanaus pietų patiekalo, makaronai su kreminiu špinatų ir vištienos padažu yra puikus pasirinkimas.

Kreminiai makaronai – receptas

Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir patiks visai šeimai – derinys tarp minkštų makaronų, kreminio padažo ir sultingos vištienos tiesiog tirpsta burnoje.

Makaronai su padažu

Ingredientai

4 porcijoms reikės:

  • 300 g mėgstamų makaronų (pvz., spagečių ar tagliatelle);
  • 300 g vištienos filė;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • 150 ml grietinėlės (10–15 % riebumo);
  • Keliones skiltelės česnako;
  • 2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų;
  • Žiupsnelis muskato (nebūtina).

Paruošimo būdas

  1. Išvirkite makaronus.
    Puode su pasūdyto vandens virkite makaronus pagal pakuotės nurodymus, kol jie taps al dente. Nusausinkite ir palikite šiltoje vietoje.
  2. Paruoškite vištieną.
    Supjaustykite vištienos filė mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Paruoškite padažą.
    Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite susmulkintas česnako skilteles, kol jos taps kvapnios. Įpilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  4. Įmaišykite špinatus.
    Į grietinėlės padažą suberkite špinatus ir maišykite, kol jie suminkštės. Jei norite, pagardinkite žiupsneliu muskato.
  5. Sujunkite ingredientus.
    Į padažą sudėkite apkepintą vištieną ir virtus makaronus. Atsargiai maišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasidengs padažu.
  6. Papuoškite ir patiekite.
    Patiekalą pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir mėgaukitės karštu.

Patarimai gaminant

  • Jei norite sveikesnės alternatyvos, vietoje įprastų makaronų naudokite pilno grūdo ar be glitimo variantus.
  • Norėdami sustiprinti skonį, galite pridėti saulėje džiovintų pomidorų arba riešutų, pvz., kedro riešutų.
  • Grietinėlę galite pakeisti augaline alternatyva, pvz., avižų ar kokosų grietinėle.

Šis receptas puikiai tinka greitai paruošiamiems pietums ir garantuoja sotų bei gardų valgį!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: sourceoftaste.blogspot.com

ŽYMOS:makaronaišpinataivištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

2025-06-21
Augalinė pica
Receptai

Augalinė pica – netikėtas pagrindas

2025-06-18
Kepto moliūgo salotos su špinatais
Receptai

Kepto moliūgo salotos su špinatais: puikus skonių derinys

2025-07-21
Žuvis kepta folijos maišelyje
Receptai

Žuvis kepta folijos maišelyje

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?